Výstava Československá stopa v Normandii byla zahájena, 17. 4. se uskuteční komentovaná prohlídka a setkání s historikem Jiřím Plachým

Vernisáž výstavy Československá stopa v Normandii byla zahájena 3. dubna v kutnohorské knihovně za velkého zájmu veřejnosti a řady vzácných hostů mezi kterými byl Plk. Jonathan Kitson – vojenský přidělenec z Velvyslanectví Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, dále Col. James Hackbarth – vojenský přidělenec z Velvyslanectví USA, PhDr. Jiří Plachý Ph.D. z Vojenského historického ústavu Praha a další. Záštitu nad výstavou, kterou připravil Tomáš Horák ve spolupráci s Jaromírem Procházkou při příležitosti 80. výročí invaze do Normandie z dobových materiálů a fotografií z archivu svého otce, pluk. v. v. Jiřího Horáka, převzal starosta města Lukáš Seifert. Vernisáži předcházelo přivítání vzácných hostů a autorů výstavy v kanceláři starosty města.

Ve středu 17. dubna 2024 v 16 hodin se uskuteční komentovaná prohlídka výstavy „Československá stopa v Normandii“ , při které Tomáš Horák provede návštěvníky výstavou, okomentuje vystavené fotografie a další materiály a zodpoví dotazy. Na komentovanou prohlídku naváže 17. dubna další díl disputací, jejichž hostem bude Jiří Plachý, historik a vědecký pracovník Vojenského historického ústavu.

pra

Zavřít menu