Výstava Ženy, ženy… ve Spolkovém domě nabídne i netradiční módní přehlídku a dobročinný bazárek

Spolkový dům v Kutné Hoře bude od 16. 8. do 4. 9. hostit výstavu nazvanou Ženy, ženy ,.. 1918 – 2018. Pořádána je při příležitosti 100. výročí vzniku Československé republiky.

Výstava se dotkne postavení ženy, její cestou za vzděláním, poukáže na rozličná povolání i významné životní milníky (např. svatba), její záliby (práce v kuchyni, návštěvy kadeřníka, móda, atd.). Výstava bude doplněna černobílými fotografiemi autora Otakara Matouška. Doprovodným programem bude netradiční módní přehlídka s názvem Módní etudy, a to dne 23. srpna 2018 od 18 hodin.

Poslední den výstavy pak proběhne dobročinný bazárek nejen pro  ženy, částečně  se bude jednat o výprodej exponátů a rovněž i o prodej všeho možného i nemožného.   Z výtěžku budou nakoupeny  zdravotnické potřeby  pro malé pacienty novorozeneckého a dětského oddělení  Oblastní  nemocnice Kolín.  Pokud chcete a můžete  přispět, pak lze na bazárek k prodeji  darovat cokoliv funkčního, dětské, dámské, pánské zboží, cokoliv na hraní, do domácnosti aj.  Bližší info na e- mailu khkuriozity@seznam.cz, dále na facebooku Kutná Hora  či na tel. čísle 60433728.   Pro hravé návštěvníky, děti i dospělé, je připravena soutěž v poznávání  méně obvyklých předmětů. Vylosovaní účastníci obdrží  při slavnostním vyhlášení  po ukončení výstavy drobné ceny. Menší návštěvníci se budou moci zapojit do tvoření, např. obléknout  si a odnést z výstavy  panenku Kutnohoralku.

Výstava Ženy, ženy…. ve Spolkovém domě v Kutné Hoře bude otevřena od 16. 8. do 4. 9. denně, včetně sobot a nedělí, od 10 do 17 hodin. –tz-

Zavřít menu