Výzva kutnohorským výtvarníkům k účasti na výstavě Hory Kutné v umění výtvarném

Hory Kutné v umění výtvarném je název výstavy, kterou kutnohorská umělecká agentura ArcusGallery a vydavatelství Globus International připravují na září 2019. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 5. září od 17.30 hodin ve  výstavní síni místního knihkupectví a galerie Kosmas na Komenského náměstí v Kutné Hoře. Součástí výstavy bude již tradiční dobročinná aukce, jejíž výtěžek pořadatelé věnují občanskému sdružení Belveder, jehož prvotním cílem je záchrana – sanace a zakonzervování současného stavu – kaple sv. Jana Křtitele na vrchu Vysoká.

Prodejní výstava představí oleje, akryly, kresby, grafické listy, fotografie, skleněné i keramické plastiky, faksimile a pohlednice zhruba třicítky českých výtvarníků a výtvarnic. Vyjmenujme jich alespoň několik: Josef Krčil, Čestmír Pechr, Pavel Sukdolák, Tomáš Bím, Veronika Holá, František Leták, Richard Knot, Jaromír Procházka, Jitka Rudolfová, Jiřina Stupková, Vladimír Císař, Vlastimil Bareš, Radek Černovský, Jiří D. Dostál a další…

ArcusGallery by ráda doplnila základní fond výstavy o další výtvarná díla s tématikou Kutné Hory. Hledá proto malíře, kreslíře, grafiky, fotografy či sochaře, kteří by svými výtvarnými díly připravovanou výstavu rozšířili a obohatili. Stejně tak rádi přijme do zápůjčky po dobu trvání výstavy Hory Kutné v umění výtvarném, tedy do středy 2. října 2019, umělecké artefakty od soukromých osob.

Více informací na telefonu 722 711 226 nebo emailu moravec@art-tour.cz)

MiM, red

Zdroj snímků: i-passage.cz

Zavřít menu