Vzpomínka na tanečního mistra pana Jiřího Trešla
Pan Jiří Trešl. Foto: Petr Křen

Taneční mistr pan Jiří Trešl zemřel 22. 12. 2020. Prvním tanečním krokům na parketu i zásadám společenského chování učil řadu generací. Taneční v Kutné Hoře vedl společně s manželkou Hanou již od roku 1978. V průběhu mnoha dalších let spolupracoval nejen na přípravě tanečních hodin s kutnohorským kapelníkem Miroslavem Jiřištou a řadou dalších. Manželé Trešlovi založili v Kutné Hoře také taneční klub, který navštěvovali i současní taneční mistři manželé Novákovi.

V roce 2005 je pan Jiří Trešl oslovil, aby převzali taneční kurzy a sám poté své aktivity přesunul do Kácova, kde byl předsedou sdružení pro rozvoj Kácovska.

Jiří Trešl byl nejen tanečníkem, ale i hudebníkem. Více než deset let vedl taneční i v Čáslavi, na což také rád vzpomínal. Jeho žáci i všichni ostatní jej mohli řadu let potkávat na tanečních plesech, pořádaných Sdružením pro rozvoj Kácovska, ale také v půjčovně lodí u řeky Sázavy. Byl neustále v kontaktu s lidmi, rozdával radost, inspiraci.

Čest jeho památce.

Obrazová vzpomínka na pana Jiřího Trešla prostřednictvím fotografií Petra Křena, pořízených z akcí Sdružení pro rozvoj Kácovska, je k dispozici ZDE.

red

Zavřít menu