Částku ve výši téměř čtyřiceti tisíc se podařilo shromáždit v Kutné Hoře po čas konání prodejní výstavy afrického umění Tingatinga. Symbolický šek předal kutnohorský starosta Ivo Šanc zástupkyni o.s. Bez mámy na dernisáži v kutnohorském Spolkovém domě. ………………………………………………………….

Na návštěvníky dernisáže čekala prezentace činnosti o. s. Bez mámy, bubenické vystoupení Jiřího Kolmana a samozřejmě i možnost zakoupit si obraz, či alespoň nějakou maličkost a přispět ještě na poslední chvíli tanzanijským sirotkům. Hlavním důvodem, proč se všichni sešli, bylo ale samozřejmě předání šeku na 37 tis. korun.
„Je to výborné, opravdu jsme nepočítali s tak vysokou částkou,“ netajila překvapení zástupkyně o.s. Bez mámy Michaela Gongolová a poděkovala hlavně všem těm, kteří se rozhodli koupí některého z originálních obrazů pomoci.

Tingatinga a o.s. Bez mámy
Od července si mohli návštěvníci výstavních prostor ve Spolkovém i Sankturinovském domě prohlédnout výstavu originálního umění Tingatinga z jihu Tanzanie. Díla, vystavená pod souhrným názvem Afrika vzdálená i blízká, bylo možné i zakoupit. Ti, kdo si obrazy zakoupili, přispěli na projekt o.s. Bez mámy, organizace, která pomáhá dětem v Tanzanii. Jejich pomoc se zaměřuje hlavně na sirotky, kteří nedostávají pomoc od nikoho jiného, ani od tanzanské vlády či vlastních příbuzných. Hlavním projektem sdružení je stavba velkokapacitního sirotčince, který by v budoucnou mohl být domovem asi pro osmdesát dětí, čtyřicet chlapců a čtyřicet děvčat. Projekt už je rozpracovaný, v současné době stojí ubytovací část pro chlapce a servisní budova a zbývá nám dokončit ubytovnu pro dívky. Více informací o umění Tingatinga ZDE.

(red)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu