Zahajovací koncert 24. ročníku Operního týdne bude dnes 16. června od 19.30 hodin v refektáři GASK v Kutné Hoře  patřit Melodiím letní noci

Festival Operní týden Kutná Hora, založený z podnětu dirigenta Františka Drse, bude zahájen 16. června v 19.30 hodin v refektáři jezuitské koleje GASK. Na programu zahajovacího večera jsou Melodie letní noci. Vystoupí laureáti Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, s nimiž festival dlouhodobě spolupracuje.

24. ročník Operního týdne Kutná Hora nabídne 19. 6. od 21 hodin na nádvoří Vlašského dvora Rigoletto G. Verdiho (v případě nepřízně počasí koncertní provedení v Městském Tylově divadle). Závěrečný večer 20. 6. od 20 hodin na nádvoří Vlašského dvora bude patřit poctě Enricu Carusovi. Koncert je věnován 100. výročí úmrtí legendárního tenoristy. V případě nepřízně počasí se koncert uskuteční v Tylově divadle.

Festival se koná pod záštitou hejtmanky Stč. kraje Petry Peckové a starosty města Josefa Viktory. Více o festivalu i podmínkách vstupu na koncerty v souvislosti s aktuálně platnými opatřeními jsou k dispozici ZDE.

red

Zavřít menu