Zkušební provoz knihovny zahájen

V pondělí 2.5. byl zahájen zkušební provoz knihovny ve zrekonstruované budově bývalé školy J. A . Komenského v ulici Na Náměti.

Zkušebnímu provozu předcházela burza vyřazených knih za symbolické ceny v nyní již bývalé budově knihovny v Husově ulici.

Již před dvanáctou hodinou čekali první čtenáři na otevření, zahájení zkušebního provozu se zúčastnil i místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr. Knihy z dřívějšího umístění knihovny v Husově ulici našly svůj nový domov ve vzdušných prostorách, přehledně rozdělených podle oddělení, s dostupnou sítí počítačů, studovnami i hravě zařízenými odděleními pro děti a mládež. V přízemí se nachází sál vhodný pro přednášky, málokterý přednáškový sál se však může pyšnit studnou jako ten v nové knihovně. V r. 2020 během záchranného výzkumu v budově našli archeologové středověkou studnu o hloubce 8 metrů. Nad studnou je nyní část podlahy prosklená a poskytuje tak pohled doslova do historie.

Pro ještě větší komfort se v přízemí knihovny nachází příjemná kavárna a samozřejmostí je i výtah.

S novým domovem dostala knihovna i nové jméno –  kratší název Knihovna Kutná Hora se odráží také novém logu, jímž se knihovna může pochlubit.

Slavnostní otevření knihovny je plánováno na 28. června.

 

Zavřít menu