10. olympiády dětí a mládeže se od 13. do 21. června účastnilo kolem 700 reprezentantů kutnohorských škol, pohár vybojoval ZŠ Žižkov

Městské hry 10. olympiády dětí a mládeže v Kutné Hoře byly 21. června na stadionu Olympia slavnostně ukončeny. Ještě před vyhlášením vítězů olympiády byla vyhodnocena závěrečná disciplína, kterou byl maraton. Ocenění maratoncům, kteří se v jednotlivých kategoriích umístili na medailových pozicích, předával místostarosta města Josef Viktora. Vítězný pohár 10. městské olympiády dětí a mládeže v Kutné Hoře letos získali žáci ZŠ Žižkov. Olympiáda se koná ve dvouletých intervalech od roku 2004. 

Obdiv a gratulaci za skvělé sportovní výkony si zaslouží nejen reprezentanti všech kutnohorských základních škol a obou gymnázií, ale také Karel Ptáček a jeho tým společně s Radkem Jáskem za pořádání týdenního sportovního klání pro bezmála 700 žáků kutnohorských škol. To ocenili za město Kutná Hora místostarosta Josef Viktora společně s Lucií Francovou, vedoucí oddělení školství a kultury.

„Před osmi dny jsme začínali 10. městskou olympiádu a dnes se tu scházíme při jejím zakončení,“ uvedl Karel Ptáček, předseda organizačního výboru a ocenil sportovní výkony všech účastníků. Popřál jim do budoucna hodně dalších sportovních úspěchů. Poděkoval organizátorům jednotlivých soutěží, kutnohorským oddílům a všem kdo přispěli ke zdárnému průběhu olympiády. „Važte si toho, co pro vás udělali vaši učitelé, protože jejich pracovní den začínal v šest hodin ráno a končil někdy kolem půlnoci,“ ocenil a vyzdvihl práci učitelů Karel Ptáček při proslovu k účastníkům olympiády. Při závěrečném ceremoniálu byla na stadionu Olympia  svěšena olympijská vlajka a na dva roky opět uhasl olympijský oheň.

V letošním jubilejním ročníku vybojoval ZŠ Žižkov 50 zlatých, 46 stříbrných a 42 bronzových medailí, ZŠ T. G. Masaryka 37 zlatých, 36 stříbrných a 31 bronzových. Gymnázium Jiřího Ortena 11 zlatých, 17 stříbrných a 11 bronzových. Církevní gymnázium 11 zlatých, 5 stříbrných a 12 bronzových. ZŠ Jana Palacha 11 zlatých, 15 stříbrných a 19 bronzových a Kamenná stezka 6 zlatých, 7 stříbrných a 12 bronzových medailí. Ocenění za skvělé výkony si zaslouží všichni účastníci.

M. Pravdová

 

Psali jsme:

 

Zavřít menu