Akademie Gym Fitu, minivolejbalový kemp a akce Českého florbalu

Nadcházející víkend v polovině června nabídne na Klimešce pestrou škálu sportů a obě haly s ubytovnou pojedou na plný plyn. Už v pátek začne od rána v kutnohorské sportovní hale dvoudenní školení trenérů florbalové licence B. A v odpoledních hodinách proběhne závěrečná Akademie Gym Fitu v režii Jitky Brachovcové.

Tradiční akce minivolejbalový kemp Zdeňka Haníka bude okupovat tréninkovou halu celou sobotu a neděli. A k tomu se na hlavní hale sejde výběr těch nejlepších mladých florbalistů ze Středočeského kraje, kteří absolvují závěrečný kemp před odjezdem na Hry letní olympiády dětí a mládeže.

Klubovna a jedna z hal pro praktická cvičení budou v termínu 14.-15.6.2024 sloužit florbalovému školení trenérů licence B. Budoucí trenéři v oddílech z celé republiky absolvují semináře s tématy jako např. struktura letní přípravy, budování hry a hráče nebo kondiční testování. V odpoledních hodinách nebude chybět ani praxe v hale třeba s tématem mechanika sprintu a akcelerace.

A právě v pátek 14.6.2024 odpoledne vypukne už druhá závěrečná akademie klubu Gym Fit, která ukáže početnému množství diváků, jak jejich děti ovládají moderní tanec, taneční aerobik a gymnastiku. Všichni jste zváni, vystoupení začínají od 16 hodin!

Termín 15.-16.6.2024 připadne na Klimešce dalšímu z kempů minivolejbalu Zdeňka Haníka. Už opravdu tradiční akce Volejbalové akademie bývalého trenéra národního týmu mužů a místopředsedy Českého olympijského výboru. Dlouholetá spolupráce Klimešky s Volejbalovou akademií přiváží do Kutné Hory několikrát do roka tento oblíbený kemp, kdy jsou do tréninku značně zapojeni i rodiče dětí. Další kemp je v plánu na konci září, v květnu navíc proběhly dva odborné semináře s různou volejbalovou tématikou.

Už příští neděli vypukne slavnostním zahájením v Českých Budějovicích Letní olympiáda dětí a mládeže. Ti nejnadanější mladí florbalisté ze Středočeského kraje se na posledním přípravném kempu utáboří v sobotu a neděli na hlavní hale Klimešky, aby ladili formu a zaznamenali na jihu Čech co nejlepší umístění. Vše pod vedením trenéra Davida Holuba, činovníka domácího FBC. Držíme klukům v Budějovicích palce!

Michal Vavák

Zavřít menu