Anketu Nejúspěšnější sportovec regionu vyhlásili živě ze sportovní haly Klimeška

Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku našeho regionu se konal 23. února tentokrát v přímém přenosu on-line ze sportovní haly Klimeška. Moderátorem pořadu byl Radek Šilhan z agentury Sport Action, který v úvodu přivítal starostu města Josefa Viktoru (ANO).

Jako první si pro ocenění přišla atletka Dominika Nováková, členka SKP Olympia Kutná Hora. Místopředseda klubu a trenér Tomáš Kaprálek připomenul dlouholetou historii oddílu, který byl založen již v roce 1921 i jeho znovuobnovení v roce 2014, které souviselo s rekonstrukcí atletické dráhy na stadionu Olympia.

Ocenění získaly mažoretky Scarlett Kutná Hora. Vznikly v roce 1997 pod vedením Michaely Palečkové. „Mezi jejich úspěchy patří účast ve finále při Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu, účast na mistrovství světa a mistrovství Evropy,“ řekl Radek Šilhan. Cenu za mažoretky Scarlet převzaly Michaela Palečková a mažoretka Karolína Lupínková.

Další oceněnou sportovkyní byla fitness akrobatka Zuzana Zdychyncová z Gym Fit, z.s. několikanásobná mistryně ČR v disciplíně fitness akrobacie, která se kvalifikovala na mistrovství Evropy na Kypru.

Za florbalistu Michala Kareše, nyní hráče superligového týmu Acema, převzal cenu sekretář klubu FBC Kutná Hora Václav Rejna. „To, že naši nejlepší odchovanci odcházejí do superligových klubů, bereme jako ocenění za naši dlouholetou práci s mládeží,“ konstatoval Václav Rejna a dodal, že ambicí kutnohorského klubu je do pěti let hrát národní ligu, což je třetí nejvyšší soutěž, a to s vlastními odchovanci. Připomenul také spolupráci s kutnohorskými základními školami, kroužky florbalu.

Ocenění získala Taneční škola Novákovi Kutná Hora. Antonín Novák představil nejúspěšnější taneční páry a také taneční sport a úspěchy v soutěžích. Taneční škola manželů Novákových organizuje v Kutné Hoře taneční soutěž O Kutnohorský groš a také taneční pro mládež.

Dalším nominovaným a oceněným byl házenkář Radek Hovorka z TJ Sparty Kutná Hora, Který ocenil kvality sportovní haly Klimeška. Kde kutnohorští házenkáři trénují a spolupořádali tu také Final Four v házené, při kterém se představili špičkoví čeští házenkáři. Ocenění získal i házenkářský oddíl mužů TJ Sparta Kutná Hora. „Oddíl vychoval české házené spostu vynikajících házenkářů, jako je Ondřej Šimůnek, Jiří Pícha, Jan Škalda, Ondřej Hasala , Ondřej Špaček. Kutnohorští házenkáři si loni připomenuli 60 let od založení klubu. Oddíl registruje 150 dětí,“ konstatoval Radek Šilhan. Ocenění za házenkáře převzal Radek Hovorka.

Dalším oceněným byl zápasník MMA Daniel „BRUNO“ Brunclík, který reprezentuje dva kluby X Gym Praha, Cagewarriors Říčany. Představil bojový sport, kterému se věnuje i ambice, které má.

Závěr večera patřil několikanásobné mistryni Evropy a mistryni světa ve sportovním aerobiku Sabině Juránkové z Fit Studia JB Kutná Hora, která zároveň získala i cenu fanoušků. Jitka Brachovcová připomenula historii založení Fit Studia v roce 1995 a aktivity, kterým se fit studio JB věnuje.

„Těší mne, že v Kutné Hoře máme tolik sportovních oddílů, sportovců. Anketa ukázala jen část úspěšných z nich. Cením si práce všech trenérů i funkcionářů. Děkuji všem, kteří se práci s mládeží věnují,“ dodal starosta města Josef Viktora.

Záznam přímého přenosu ze sportovní haly Klimeška je k dispozici ZDE. Více informací na www.nejuspessnejsisportovecroku.cz

pra

 

Zavřít menu