Běžecký závod Dačického 12 vstupuje do druhé dekády. Přihlášeno je již 300 závodníků. Poběží se i pro Světlušku nočním centrem města

11. ročník běžeckého závodu na 12 kilometrů okolím Kutné Hory odstartuje v sobotu 10.8.2019 od chrámu sv. Barbory. Stejně jako v loňském roce mu bude v pátek 9.8. večer po 21.00 hod. předcházet dvoukilometrový charitativní Běh pro Světlušku nočním centrem města. Start a cíl závodu je u chrámu sv. Barbory. Vstupné je dobrovolné, výtěžek je určen Nadačnímu fondu Českého rozhlasu na projekt Světluška, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Hvězdou doprovodného hudebního programu je Pekař, koncert se uskuteční na Kapli Božího těla.

V sobotu 10.8. od 10:30 hodin se běžci vydají na rozmanitou trať údolím Bylanky a Vrchlice opět se startem a cílem u kutnohorské dominanty. Aktuálně je přihlášeno 300 závodníků, což řadí Dačického 12 k největším závodům ve Středočeském kraji. Registrace stále běží na www.dacickeho12.cz a přihlásit se je možné i přímo na místě v den závodu do 10:00 hodin. Mezi registrovanými nechybí např. loňská vítězka Daniela Havránková, několikrát nejrychlejší Kutnohorák Jirka Zajíc nebo „tři mušketýři“ aneb účastníci zatím všech deseti ročníků – Kutnohoráci Martin Železný, Vláďa Kvíz a Michal Pavlík. Připraven je pro děti skákací hrad a od 12:30 závody dětí ve třech kategoriích.

Club deportivo Kutná Hora zve všechny sportovce na start a diváky do fanzóny.

tz, red

Zavřít menu