Celotýdenní oslava 15 let florbalu v Kutné Hoře vyvrcholí v neděli 9. září ve sportovní hale Klimeška utkáním nejvyšší soutěže

První týden je na Klimešce ve znamení nejen začátků pravidelných tréninků kutnohorských oddílů, ale hlavně jako epicentrum oslav 15 let založení domácího florbalového oddílu.

FBC Kutná Hora připravila pro své členy v rámci celotýdenního programu několik tréninků pod taktovkou zkušených a elitních hráčů superligové Sparty Prahy. Do Kutné Hory postupně zavítali obránce Jan Marvánek, reprezentační bek Milan Garčar a brankář Martin Beneš. Tuto trojici doplnil odchovanec kutnohorského florbalu Michal Kareš! Fotogalerii z tréninků hledejte na www.zonerama.com/fbckutnahora1

To hlavní ale přijde o víkendu. V sobotu 8. září se ve sportovní hale Klimeška uskuteční turnaj dorostenek a žen. Dopoledního turnaje dorostenek se zúčastní kromě domácího výběru i Tigers Praha, SK Florbal Benešov a Spartak Pelhřimov. Ve 12 hodin dorostenky vystřídají ženy, které čekají turnajové zápasy se Spartou Praha, FBC Texas a se Světlou nad Sázavou. Večer bude patřit Oslavě florbalu v sokolovně Malín. Oslava florbalu začne v 16 hodin programem pro děti. Od 18 hodin dojde na vyhlašování a hodnocení uplynulé sezóny. O hudební doprovod se postará skupina TIP.

V neděli dopoledne proběhne v Klimešce turnaj mládeže a poté už své historicky první soutěžní zápas na domácí půdě sehraje mužský A-tým. V divizní předehrávce vyzve TJ Sokol Královské Vinohrady B. Poté se na řadu dostane tahák celé akce, utkání naší nejvyšší soutěže. V rámci 2. kola Tipsport Superligy se střetne ACEMA Sparta Praha a Panthers Otrokovice. 

Více informací nejenom o akci naleznete na webových stránkách www.fbckutnahora.cz, či na facebookovém profilu oddílu FBC Kutná Hora – florbal.

Program ve sportovní hale Klimeška:

Sobota 8. září:

8:00 – 12:00 Turnaj dorostenek

12:00 – 17:00 Turnaj žen

Neděle 9. září

8:00 Turnaj mládeže

15:00 Divize: FBC Kutná Hora x TJ Sokol Královské Vinohrady B

18:00 Tipsport Superliga: ACEMA Sparta Praha x Panthers Otrokovice

 

DALŠÍ PROGRAM NA KLIMEŠCE: 

O víkendu 15.-16.září dorazí do kutnohorské sportovní haly účastník první ligy v házené mužů HC TJ Náchod coby soupeř domácí TJ Sparta Kutná Hora ve 2.kole Českého poháru.

O týden později, v sobotu 22.9.2018 se vrací na Klimešku republikový seriál Bohemian Aerobic Tour, tentokráte budou na pořadu dne cvičení podle lektora.

Od 18:00 ve stejný den pak druholigoví domácí házenkáři vstoupí do mistrovské soutěže utkáním proti TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

Poslední zářijový víkend bude patřit florbalovému turnaji dorostenců a basketbalovému turnaji mongolské komunity z celé České republiky. -jb, mv-

 

 

Zavřít menu