Dalším turnajem pokračovala ve středu 2. dubna Kutnohorská školní liga v miniházené. Ve sportovní hale BIOS si vedli nejlépe zástupci ZŠ Jana Palacha v kategorii 1.- 3. třídy a ZŠ Žižkov v kategorii 4. – 5. třídy. Oba týmy zároveň kralují celkovému pořadí ligy.           ……………………………

Ve středu 2.dubna 2014 se konal ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici čtvrtý turnaj právě probíhajícího – v pořadí již 6.ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1. V letošním ročníku této soutěže mezi sebou zápolí opět pět základních škol – kutnohorské ZŠ Žižkov, ZŠ Jana Palacha, ZŠ T.G.Masaryka, ZŠ Kamenná stezka a tým ZŠ Starý Kolín. Stejně jako ročníky předchozí, tak i ten letošní se hraje jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2013/2014. V plánu je celkem 5 turnajů – již odehrané v říjnu a listopadu loňského roku, v únoru, dubnu a květnu letošního roku. Právě probíhající ročník se již podruhé hraje ve 2 věkových kategoriích a to 1.-3.třídy / účast 4 škol / a 4.-5.třídy / účast 5 škol /. Jednotlivé turnaje hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým a hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání následuje 5 samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání. A tak je stále až do posledního nájezdu o co hrát. Loňské vítězství v soutěži obhajují – ZŠ Žižkov v kategorii 1.-3.třída a ZŠ Jana Palacha v kategorii 4.-5.třída.
Středeční – v pořadí již čtvrtý turnaj KŠL v kategorii 4. – 5. tříd vyhrál bez ztráty bodu tým ZŠ Žižkov. O jeho prvenství hovoří opět nejvíce nastřílených i nejméně obdržených branek. Spolehlivě zachytal Mašek a brankově se nejvíce prosazovala čtyřka Zatloukal, Klouček, Šnajdrová a Valeš. O vyrovnanosti kádru Žižkova hovoří i to, že o branky se podělilo všech 8 hráčů tohoto týmu. Na 2. místě skončil se ziskem 5 bodů dost překvapivě tým ZŠ Kamenná stezka. O většinu branek se postarala čtveřice Janeček, Novák D., Jošt a Husár. O bod zpět skončil na 3. místě tým ZŠ Starý Kolín. Zde se opět o valnou většinu branek postarala sehraná dvojice Doležal – Kotva. O další bod zpět skončil na 4. místě tým ZŠ T.G.Masaryka. V tomto týmu vynikl hlavně Červený, opět nejlepší střelec celého turnaje a velmi dobře zachytal brankář Vágner. Na posledním, 5. místě, skončil tentokrát bez bodového zisku tým ZŠ Jana Palacha, který se musel poprvé obejít bez nejlepšího střelce celé soutěže Závodského / odstěhoval se do Olomouce /. Tentokrát se o většinu branek postarala dvojice Zeman – Svoboda.
V kategorii 1. -3. tříd vybojoval turnajové vítězství již počtvrté a opět bez bodové ztráty tým ZŠ Jana Palacha. Velmi dobře zachytal Dostál, nejvíce branek zaznamenala dvojice Secký – Kareš. O 2 body zpět skončil na 2. místě tým ZŠ Žižkov, za kterou zaznamenala nejvíce branek trojice Linhart, Štícha a Veselý. 3.místo obsadil se ziskem 2 bodů tým ZŠ Kamenná stezka, za který dal většinu branek nejlepší střelec celého turnaje i soutěže – Filip Novák. 4. místo bez bodového zisku obsadil tým ZŠ Starý Kolín, za který nastřílel převážnou většinu branek / 29 ze 32 / nejlepší hráč tohoto turnaje Vajgl.

Čtvrtý turnaj 6. ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Jako rozhodčí a zapisovatelé v turnaji působili členové mládežnických týmů pořadatelského házenkářského oddílu TJ SPARTA – L. Bandi, J. Škalda a Š. Veselý, dále hráč prvoligové DUKLY Praha, kutnohorský odchovanec Jiří Pícha a trenéři mládežnických týmů SPARTY A. Salák a J. Salák. Všem patří velký díl za hladký průběh turnaje. V něm bylo odehráno celkem 16 utkání a v 9 týmech z obou věkových kategorií se vystřídalo celkem 65 mladých vyznavačů miniházené. Pátý turnaj KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené se bude konat již na venkovním hřišti házené v Tyršově ulici na Žižkově v druhé polovině května. To bude poslední turnaj letošního ročníku KŠL, na kterém budou vyhlášeny konečné výsledky, předány diplomy, poháry i medaile všem zúčastněným školám a odměněni budou i nejlepší jednotlivci obou věkových kategorií.

Veškeré statistiky a množství fotografií najdete na webových stránkách oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu