Dětský sportovní tábor OLYMPIA má za sebou 45. ročník
DCIM100MEDIADJI_0141.JPG

Další ročník dětského sportovního tábora, který pořádá spolek DST Olympia KH za podpory města Kutná Hora, se konal ve dnech 16. – 28. července 2023 v rekreačním středisku Želivka na Vysočině. Tábora, který měl v letošním roce již své 45. pokračování, se zúčastnilo 91 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí.

Tábor proběhl bez jakýchkoliv komplikací a program byl, jako každoročně, především plný sportu, her a soutěží s tradičním vyvrcholením ve 2. polovině, kterým jsou olympijské hry. „Snažíme se naši olympiádu organizovat přesně podle vzoru novodobých OH. Příjezd výprav do olympijské vesnice, slavnostní zahájení her, nástup států, vztyčení vlajky a zapálení ohně, sliby sportovců, rozhodčích a vedoucích výprav, organizace všech sportovních soutěží, vyhlašování výsledků, zakončení olympiády, to vše je velmi podobné opravdové olympiádě, samozřejmě v rámci možností dětského tábora,“ přibližuje organizaci táborové olympiády hlavní vedoucí Tomáš Kaprálek.

Pro lepší představu, v průběhu letošních 45. táborových olympijských her, se během 6 dnů uskutečnilo 20 kolektivních a 14 individuálních soutěží, při kterých bylo rozdáno 128 sad diplomů. Mezi jednotlivci kralovali Štěpán Viktora (kategorie H1), Radek Dobiáš (kategorie H2), Ondřej Černý (kategorie H3), Jakub Benada (kategorie H4), Ema Kounická (kategorie D1), Barbora Kunášková (kategorie D2), Aneta Vopěnková (kategorie D3) a Elen Chlubnová (kategorie D4). Týmovou soutěž států ovládla Austrálie, která zvítězila před Brazílii, Japonskem a Itálii.

Na konci našeho tábora je podle celkových výsledků vždy někdo vítěz a někdo poražený. Ale to rozhodně není hlavní smysl naší práce. Tím je snaha ukázat všem našim účastníkům krásu a pestrost sportu, jeho emoce, radost z vítězství i zvládání porážek. Chceme, aby vždy bojovali ze všech svých sil a nikdy se nevzdávali. A hlavně, aby soutěžili čestně, v duchu fair play a s respektem k soupeři. Kdo takto absolvuje táborovou olympiádu a následně si dál nese tyto zásady svým životem, tak je pro nás vítězem bez ohledu na pořadí ve výsledkové listině,“ uzavírá hodnocení letošního dětského sportovního tábora Tomáš Kaprálek.

tz

Zavřít menu