Do konce června hostí Klimeška dvě prestižní florbalová soustředění, Kutná Hora přivítá ženskou i mužskou reprezentaci

Spolupráce kutnohorské sportovní haly a Českého florbalu funguje prakticky od otevření haly v květnu 2018 a za pět let jsme tu měli několik desítek florbalových akcí od zápasů Superligy a mládežnických kempů až po mimořádné tréninkové pobyty reprezentací, školení a seminářů.

Loni jsme poprvé hostili mužskou reprezentaci, která si Klimešku vybrala jako poslední hrací kemp před odjezdem na MS, kde brala fantastické stříbro. Tento týden v termínu 14.-18.6.2023 k nám poprvé v historii přijede ženská florbalová reprezentace a zahájí zde přípravu s jasným cílem – co nejlépe uspět na prosincovém mistrovství světa, které se koná v Singapuru. Tým hlavního trenéra Lukáše Procházky absolvuje na tréninkové hale bezmála 10 jednotek včetně přípravného zápasu s mládežnickou reprezentací mužů do 17 let a Klimešku čeká opět specifikum v podobě pokládky speciálního povrchu, na kterém se zápasy mistrovství světa hrají.

Reprezentantky čeká po absolvování červnového kempu domácí turnaj Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem a posléze v říjnu další střetnutí s týmy v rámci top čtyřky ve finském Turku.

V nominaci na kemp do Kutné Hory figuruje i čerstvě nejlepší florbalistka uplynulé sezony Eliška Krupnová, kapitánka reprezentace a hráčka švédského Pixbo Wallenstam.

Na ženský výběr nejlepších českých florbalistek naváže opět mužská florbalová reprezentace ČR spolu s rozšířeným kádrem hráčů do 23 let. V termínu 21.-25.6.2023 i ti nejlepší čeští florbalisté zahájí na Klimešce svou přípravu na letošní MS, které se koná ve švédském Malmö. Headcoach Jaroslav Berka kutnohorskou halu velmi dobře zná, před příchodem k seniorské reprezentaci vedl juniory a ti zde u nás par kempů absolvovali. I při svém pětidenním kempu využijí muži naši tréninkovou halu se speciálním povrchem a veškeré služby komplexu Klimeška včetně ubytování a celodenního stravování. A stejně jako u žen nechybí v nominaci jméno Ondřeje Němečka, nejlepšího florbalisty sezony 2022/2023.

Přejeme oběma reprezentacím kvalitní a bezchybnou přípravu, příjemný pobyt na Klimešce a budeme držet palce na MS.

Michal Vavák

 

 

Zavřít menu