Dorostenecký přeborník Středočeského kraje v kuželkách je z Kutné Hory
Stříbrný Ondřej Šafránek, vítěz Daniel Brejcha a bronzový Jiří Buben

V sobotu 6. ledna a v neděli 7. ledna 2024 se konalo v našem kraji Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2024 v mládežnických kategoriích. Znamenitě si vedl náš dorostenec Daniel Brejcha.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2024 – dorostenky – dorostenci

Na dobře připravené kutnohorské kuželně se uskutečnilo v neděli 7. ledna Mistrovství jednotlivců SKKS 2024 v kategorii dorostenek a dorostenců. Hrálo se podle Pravidel a Soutěžního řádu kuželkářského sportu v disciplíně 120 hodů sdružených, bojovalo se o titul Mistr Středočeského kraje 2024 a zároveň o postup na letošní Mistrovství ČR jednotlivců. Soutěžící hráčky a hráči nastupovali na dráhy blokovým způsobem a své startovní pořadí si vylosovali.

V soutěži dorostenek Kutná Hora neměla své zástupce. Zvítězila Michaela Košnarová z KK Jiří Poděbrady výkonem 543 poražených kuželek, druhá byla Adéla Dlouhá z KK Kosmonosy za 517 kuželek a třetí místo obsadila Pavla Burocková z TJ Neratovice  za výkon 501 kuželek. Vítězka postupuje na MČR, které se bude konat v květnu v Odrách.

V soutěži dorostenců potvrdil svou roli jednoho z adeptů na titul kutnohorský Daniel Brejcha, s naprostou převahou výkonem 597 poražených kuželek zvítězil a vybojoval si titul Mistr Středočeského kraje 2024. Druhé místo patří dalšímu z favoritů Ondřeji Šafránkovi z KK Jiří Poděbrady za výkon 505 kuželek, o pouhou jednu kuželku méně porazil Jiří Buben z KK Kosmonosy a obsadil tak 3.místo. Vítěz nás bude reprezentovat na letošním MČR jednotlivců, které se bude konat v květnu v Kamenici nad Lipou.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony a za napínavou podívanou až do posledních hodů, členům pořadatelského oddílu za perfektně připravenou kuželnu na tyto přebory a za skvělou organizaci, rozhodčím za bezchybné řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2024 – juniorky – junioři

První lednovou sobotu na kuželně v Benešově proběhlo MJ SKKS pro rok 2024 v kategorii juniorů a juniorek, kteří bojovali o titul v disciplíně 120 hodů sdružených. Kutná Hora neměla v této kategorii své zastoupení.

V soutěži juniorů zvítězil Ladislav Hetcl z KK Kolín výkonem 570 kuželek, v soutěži juniorek prvenství vybojovala Tereza Nováková z KK Kosmonosy výkonem 505 kuželek.

Mistrovství SKKS jednotlivců 2024 – žákyně – žáci

Souběžně v Benešově o svůj titul Mistr Středočeského kraje 2024 bojovali žákyně a žáci v disciplíně 100 hodů sdružených.

V soutěži žáků jsme měli tři chlapce, Jaromíra Sojku, Adama Záhrobského a Jakuba Kaucnera, kteří hrají kuželky teprve krátkou dobu a na tuto soutěž jeli s cílem získat zkušenosti. V kategorii žáků zvítězil Lukáš Hruška z KK Kolín výkonem 376 kuželek, v dívčí žákovské kategorii zvítězila Natálie Dlouhá z KK Kosmonosy výkonem 332 kuželek. Kutnohorská Sparta neměla v této kategorii žádné zastoupení.

Nejbližší program na kutnohorské kuželně:

11.ledna              18:00     TJ Sparta Kutná Hora C – KK Jiří Poděbrady B

12.ledna            17:00    TJ Sparta Kutná Hora B – KK Kolín B

Podrobnější informace najdete na www.kuzelkykh.webnode.cz nebo www.skks-kuzelky.cz,

fotky z kuželkářských akcí jsou na www.kuzelkykh.zonerama.cz

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Zavřít menu