Final Four Českého poháru žen v basketbalu vypukne na Klimešce 25. a 26. ledna, semifinálové dvojice byly utvořeny 9. 1. slavnostním losem

Slavnostním losem v sídle České basketbalové federace byly ve čtvrtek 9.ledna utvořeny semifinálové dvojice Final4 Českého poháru žen, které se uskuteční 25. a 26. ledna v Kutné Hoře. Los provedený v přímém přenosu na sociálních sítích Český basketbal generálním sekretářem České basketbalové federace Michalem Konečným proti sobě svedl v prvním semifinále brněnské kluby Žabiny a KP a v tom druhém obhájce titulu Hradecké Lvice a BLK Slavia Praha.

Při neúčasti ligového suveréna ZVVZ USK Praha je Český pohár žen příležitost pro kluby pokusit se ukořistit cenný triumf. Složení Final4 je ze tří čtvrtin stejné, jako v loňské sezóně na Final4 v Karlových Varech, jen Nymburk, nahradí v Kutné Hoře Žabiny Brno, obhájkyně posledního ligového stříbra.

Brněnské derby se zatím v letošním ročníku konalo jen jednou, když 20. října ukořistily Královopolanky na Rosničce cennou výhru 83:73. Půjde však také o reprízu loňského semifinále play off, které ovládly Žabiny poměrem 3:2 na zápasy a následně získaly stříbrné medaile. Hned v následujícím ligovém kole po pohárovém Final4 se navíc v derby o Brno oba celky utkají znovu.

I duely Hradce se Slavií mají v sobě pikantní náboj. Pražanky budou totiž chystat odvetu za loňské semifinále poháru v Karlových Varech, kde je Hradec přehrál hladce 85:52 a dokráčel pak až k celkovému triumfu. Jediný vzájemný zápas v této sezóně vyhrál Hradec, který 9. října porazil doma Slavii 79:71. Některé herní situace na pohárové semifinále si však oba týmy budou moci otestovat už tuto sobotu, když se střetnou v Praze v rámci třináctého ligového kola.

Program v Kutné Hoře v hale Klimeška začne v sobotu 25. ledna čtvrtfinálovým duelem KP Brno – Žabiny Brno od 14 hodin, v 17 hodin pak dojde na souboj Sokola Hradec Králové s BLK Slavia Praha. Poražení se utkají druhý den od 14 hodin o bronz, vítězové od 17 hodin o titul šampionek.

Vstupenky kupujte na webu basketbalovypohar.cz.

Program akce:

25. ledna 2020 – Semifinále 1 a 2

14:00 hod. KP Brno – Žabiny Brno

17:00 hod. BLK Slavia Praha – Sokol Hradec Králové

26. ledna 2020 – Finále a utkání o 3. místo

14:00 hod. utkání o 3. místo

17:00 hod. finále

Michal Vavák

Zavřít menu