Fit Art klub: Podporujeme sport a radost z pohybu u dětí i široké veřejnosti

Fit Art Aerobic & Dance je klub, který nabízí tréninky sportovního a gymnastického aerobiku a lekce street dance. V následujícím rozhovoru přibližuje informace o Fit Art Aerobic & Dance klubu Jarmila Kolínská.

Kdy vznikl Fit Art a kde má zázemí?

Fit Art Aerobic & Dance jsme založili v březnu roku 2011. Měl dva fitness týmy a dvě závodnice sportovního aerobiku. Postupně se rozrostl, otevřela se přípravka pro nejmenší, ze které se vybíraly další závodnice a týmy.

První rok jsme trénovali na různých místech, pak jsme našli zázemí ve Střední průmyslové škole, kde působíme dodnes.

Kterých soutěží a závodů se jako klub účastníte?

Náš klub se účastní celorepublikových závodů FISAF – sporotvní aerobik a fitness týmy, Bohemia Aerobic Tour a také začínající soutěže Mistry s Mistry, která se postupně stala II. výkonnostní třídou gymnastického aerobiku České gymnastické federace. Tomuto zaměření jsme se začali věnovat a gymnastický aerobik se stal naší hlavní náplní.

Předpokládám, že členy klubu rozřazujete, ať už podle věku nebo schopností.

Ano, aerobik je velice náročný a komplexní sport. Nutný je trénink síly, rychlosti, flexibility a koordinace. V sestavách se také hodnotí provedení a umělecký dojem.

Máme několik tréninkových skupin. Od přípravky 4–6 let děti postupují do přípravky gymnastického a sportovního aerobiku a závodní skupiny.

Organizujete nějaké mimotréninkové aktivity a události?

O prázdninách pořádáme příměstský kemp pro všechny děti 6–9 let a soustředění pro naše klubové děti a závodníky. Nabízíme také lekce pro veřejnost. Rozpis lekcí a další informace jsou na našich stránkách www.fitart.cz a Facebooku Fit Art.

Na co Fit Art cílí, jakou má vizi?

Chceme podporovat sport a radost z pohybu u dětí i široké veřejnosti a připravovat závodnice k dobrým výkonům, bojovnosti, týmovosti a přátelství.

Co mají příznivci tohoto sportu udělat pro to, aby se stali členy klubu?

Každý rok v září probíhá zápis dětí do přípravek, starší děti jsou přijímány na základě zkušebního tréninku. Informace jsou vždy na našich stránkách a Facebooku.

Dora Procházková

Zavřít menu