Florbal: Starší žáky čekalo zápolení v šestém výkonnostním koši, elévové odehráli poslední zápasy v tomto roce

Starší žáky florbalového oddílu FBC Kutná Hora čekalo další zápolení v šestém výkonnostním koši 

FBC Kutná Hora x Florbal Neratovice 5:1

Do prvního zápasu jsme vstoupili vlažně, opatrně a chvíli nám trvalo, než si sedla nově poskládaná sestava. Poté jsme již na hřišti dominovali, zvládali jsme dobře obrannou fázi a těžili z dobře sehraných situací na útočné polovině. Soupeři jsme již nedovolili jakýkoliv odpor.

Branky KH: 2 Kodaj, Holub Adam, Vašíček, Martin.

Kanonýři Kladno B x FBC Kutná Hora 6:2

Po úvodním utkání nás čekal o poznání těžší soupeř. Opět nám nevyšel vstup do utkání a rychle jsme prohrávali 3:0. Poté se hra z naší strany uklidnila a my začali hrát lepší florbal. Kluci dobře sehrávali situace vepředu, dokázali otočit balonek přes beky a vykombinovat souhru až před prázdnou branku, avšak na té naše útočné snažení ztroskotalo. Zahodili jsme neskutečný počet brankových příležitostí a to nás stálo zápas a případný souboj o 1. místo.

Branky KH: Kodaj, Vašíček.

Technology Florbal MB White x FBC Kutná Hora 2:3

Do zápasu o třetí místo, jsme si přenesli to lepší z předchozích dvou zápasů. Přidali jsme na důrazu a nedovolili hrát Mladé Boleslavi hru, kterou se prezentovala v základní skupině. Tentokrát se ujal větší počet střel včetně té dalekonosné těsně před koncem od Nováka. Musím pochválit obrannou činnost, včetně obou brankářů. Celý tým šlapal. Jsem rád, že to kluci zvládli a pokud zapracují na důrazu a proměňování šancí, mohou se do konce sezóny minimálně o jeden až dva výkonnostní koše posunout.

Branky KH: 2 Kodaj, Novák.

Sestava Kutné Hory: Zlatohlávek, Hradil – Franc Jakub, Kodaj, Trpišovský, Novák, Crkal, Holub Adam, Vaněk, Beil, Vašíček, Martin.

Autor článku: Václav Rejna.

 

Elévové zazářili: Elévové FBC Kutná Hora odehráli poslední zápasy v tomto roce, další turnaj mají na programu na začátku ledna na domácím hřišti v Klimešce!

 

ELÉVOVÉ ORLOVÉ

Orlové ve druhém koši znovu hráli finále, ve kterém byli 15 sekund od postupu mezi nejlepších šest družstev v soutěži. V prvním utkání ve skupině proti FC Bučis to trochu drhlo v obranné hře, občas nepozornost, pomalejší pohyb, nedůraz nebo technické chyby vedly k tomu, že se soupeř stále držel na dostřel. Konečné dvoubrankové vítězství Orlů ale bylo zasloužené.

Nejistota z úvodního zápasu se přenesla i do začátku toho druhého proti Drakům Čerčany. Po třech minutách Orlové prohrávali o dvě branky a soupeř měl navíc výhodu trestného střílení. Kuba Hyhlík však nájezd skvěle zlikvidoval a nastartoval tím nevídanou jízdu. Orlové předvedli nápaditost v útoku, neprostupnou obranu a třinácti brankami v řadě Draky doslova zničili.

Ve finále čekali Wizards DDM Praha, kteří na turnaji budili velký respekt. Své soupeře ve skupině předčili o parník jak předváděnou hrou, tak i rozdílem ve skóre. Orlové na ně z předchozích dvou vzájemných zápasů také neměli nejlepší vzpomínky. Tentokrát se jim však podařilo rozjeté kouzelníky dokonale zaskočit. Rychle šli do několikabrankového vedení a vzali soupeři jeho sebevědomí a jistotu, kterou do té doby na turnaji předváděl. Při hře v poli byli Orlové v celém zápase lepším týmem, měli pevnou obranu, nebezpečné útoky, v bráně čaroval Kuba Hyhlík a v útoku Jarda Paďouk. Nakonec si však Orlové vybrali smůlu snad až do konce sezóny. Soupeř snížil po chybně nařízeném trestném střílení, následně se dotáhl na dostřel dvěma zbytečnými brankami ze standartních situací a vše korunoval vyrovnávací trefou patnáct sekund před koncem, kterou dostal do brány odrazem od zad našeho obránce. Obrat v utkání Wizards dokonali v samostatných nájezdech.

I přes smolnou koncovku finálového utkání odehráli Orlové výborný turnaj. Menší hrací plocha sice nenabízela moc prostoru pro kombinační hru, přesto se Orlové dokázali prosadit právě tímhle způsobem. Všechny složené útoky předvedli perfektní výkon a řadu pěkných akcí s nahrávkami až do kuchyně. Těžko vyzdvihovat jednotlivce, protože všichni zahráli skvěle, ale mimořádně se turnaj povedl Kubovi Hyhlíkovi v bráně a Jirkovi Švejnohovi s Matějem Kůrkou, kteří si v útoku perfektně vyhověli.

Výsledky:

FBC Kutná Hora Orlové x FC Bučis Team Black 8:6
FBC Kutná Hora Orlové x FBC Draci Čerčany 13:3
FBC Kutná Hora Orlové x Wizards DDM Praha 10 Gold 7:8 pn

Sestava a branky: Jakub Hyhlík (G) – Jan Dušek (2), Jiří Švejnoha (4), Matěj Kůrka (9) – Michal Dastych, Marek Dobeš (1), Matouš Klouček (3) – Radek Votava, Jaroslav Paďouk (8), Ondra Hynek (1).

Autor článku: Pavel Janeček

 

ELÉVOVÉ ORLÍCI

V 5. kole zavítali Orlíci na pražskou Děkanku. V prvním zápase narazili na „staré známé“ Prague Tigers Orange, které dokázali letos již dvakrát přehrát. I tentokrát měli Orlíci od začátku zápas pod kontrolou a po slibném poločasovém skóre 4:1 utkání nakonec skončilo jistým vítězstvím 9:4. Absolutorium za výkon zaslouží především Jarda Načeradský, který tým nejen podržel řadou skvělých zákroků ve svém brankovišti, ale i napomáhal rychlými a přesnými výhozy našemu útoku.

Ve druhém utkání Orlíci nastoupili proti florbalistům z Říčan. Zápas byl od počátku velice vyrovnaný. Po jednogólové ztrátě v polovině utkání (2:3) dokázali kluci zápas otočit a v dramatickém závěru ubránili vítězství 6:5.

Poslední utkání přineslo reprízu finále ze 3. kola, kde Orlíci narazili na sparťanský tým LOGPRO. Přes vysokou porážku na předešlém turnaji se kluci pustili do soupeře bez respektu a v polovině utkání drželi těsné vedení 4:3. Ve výborném střeleckém představení z předešlých zápasů pokračoval v druhé půli Jakub Toman, který dovedl svůj tým k zaslouženému vítězství 10:5.

Závěrem patří poděkování všem rodičům, kteří nás přijeli v neděli do Prahy podpořit. Těšíme se se všemi na shledanou v novém roce, 12. ledna na domácím turnaji na Klimešce.

Výsledky:
FBC Kutná Hora Orlíci vs. Prague Tigers Orange 9:4
FBC Kutná Hora Orlíci vs. Draci Říčany modří 6:5
FBC Kutná Hora Orlíci vs. Acema Sparta Praha LOGPRO 10:5

Sestava: David Hájek, Jakub Skýva, Jakub Toman, Jaromír Načeradský, Marek Dojčiak, Matyáš Kaizner, Patrik Vodička, Pepa Pokorný, Radim Kamenář, Tonda Janeček, Viktor Veselý

Fotogalerie: www.zonerama.com/FBCKutnaHora

 

Autor článku: Radek Toman

 

 

Zavřít menu