Florbalové zpravodajství FBC Kutná Hora z posledního zářijového víkendu

MUŽSKÝ A-TÝM FBC KUTNÁ HORA ODEHRÁL O POSLEDNÍM ZÁŘIJOVÉM VÍKENDU PRVNÍ DVA VENKOVNÍ ZÁPASY V TÉTO SEZÓNĚ

OLYMP FLORBAL x FBC Kutná Hora 5:4 (0:2, 3:2, 2:0)
Branky Kutné Hory: 6. Dus (Rejna), 10. Listík (Dus), 28. Staňo (Martínek), 32. Dus (Listík).

Vyloučení: 2:1, využití: 0:1, střely na branku: 37:22.

Sestava Kutné Hory: Bochníček B. (Dlouhý) – Rejna, Listík, Vojtěch, Petrásek, Dus, Chalupa, Schwarz O., Schwarz J., Tvrdík, Zelený, Staňo, Martínek.

Kutná Hora po celý zápas vedla, ovšem nezvládla závěrečné dvě minuty, ve kterých pražský tým dvěma góly po sobě otočil výsledek zápasu ve svůj prospěch. Rozhodlo neproměňování šancí, Kutná Hora si vytvořila několik více než slibných příležitostí, ale finální fáze vázla.

SK Florbal Benešov x FBC Kutná Hora 10:3 (2:1, 4:1, 4:1)
Branky Kutné Hory: 6. Schwarz J. (Zelený), 34. Rejna, 54. Tvrdík (Vokřál).

Vyloučení: 6:5, využití: 2:1, oslabení: 3:0, střely na branku: 32:27.

Sestava Kutné Hory: Dlouhý (Bochníček B.) – Rejna, Listík, Vojtěch, Petrásek, Dus, Chalupa, Schwarz O., Schwarz J., Tvrdík, Zelený, Staňo, Martínek, Vokřál.

Kutná Hora padla i ve druhém venkovním zápase. V Benešově schytala nelichotivou desítku. Utkání hodnotil trenér Jan Třískala: „Soupeř byl po celý zápas lepší, a to se promítlo i ve výsledku.“

Další kolo: x Kanonýři Kladno B | 14. října 2018 od 18:00 – SH Klimeška Kutná Hora (Čáslavská ul.)

 

1.SK Florbal Benešov412
2.FC Bučis Team412
3.Prague Tigers410
4.FBC Pitbulls Kolín410
5.OLYMP FLORBAL410
6.Panthers Praha B47
7.Start98 Praha Kunratice B45
8.FBC Kutná Hora55
9.TJ Sokol Královské Vinohrady B52
10.FbŠ Bohemians41
11.Kanonýři Kladno B41
12.Florbalová akademie MB „A“40

 

JUNIOŘI FBC KUTNÁ HORA VSTOUPILI DO NOVÉHO SOUTĚŽNÍHO ROČNÍKU VÝHROU NAD KOLÍNEM, POTÉ ALE V SOUBOJI S PRAŽSKÝMI WIZARDS PADLI

FBC Kutná Hora x FBC Pitbulls Kolín: Pitbullové 6:3
Branky K. Hory: 2 Kohout (Pavlas, Martínek), Svoboda (Martínek), Rejna (Martínek), Smitka M., Martínek (Měšťánek).

Hodnocení trenéra Kutné Hory – Adam Rowe: Utkání jsme začali lépe. O naší aktivitu v první třetině se staral zejména Kohout, vybojoval nespočet míčků a dvakrát skóroval. Dalším stavebním kamenem našeho vítězství byl i Martínek, který hrál velmi dobře a na florbalky spoluhráčů servíroval jeden přesný balonek za druhým. Nakonec jsme utkání dovedli do vítězného konce.

 

FBC Kutná Hora x Wizards DDM Praha 10 – 3:8
Branky K. Hory: 2 Martínek, Pavlas (Vavřina)

Hodnocení trenéra Kutné Hory – Adam Rowe: V první třetině jsme čelili dlouhé přesilové hře soupeře, to nám vzalo mnoho sil. Mohu opět vyzdvihnout výkon Martínka. Rozhodlo proměňování šancí, soupeř byl produktivnější, a proto vyhrál. Soupeř potrestal tři naše vyloučení, i to se podepsalo pod jejich vítězství.

Sestava K. Hory: Zeman – Pavlas, Procházka, Kohout, Danda, Svoboda, Smitka L., Smitka M., Rejna, Martínek, Schroller, Měšťánek, Vavřina.

 

1.FBC Draci Říčany26
2.FBK Fat Pipe Vosy Praha26
3.Wizards DDM Praha 1026
4.FATPIPE Traverza Chodov26
5.FbŠ Bohemians B23
6.FBC Kutná Hora23
7.DDM Horní Počernice ORKA00
8.Vlci TATRAN Kostelec nad Č.L.20
9.Florbalová akademie MB20
10.FBC Pitbulls Kolín:Pitbullové20
11.Floor Maniacs Mělník20

 

DOROSTENKY FBC KUTNÁ HORA ZAŽÍVAJÍ VÝBORNÝ VSTUP DO NOVÉ SEZÓNY, PO ČTYŘECH ODEHRANÝCH ZÁPASECH OKUPUJÍ DRUHOU PŘÍČKU 2. LIGY

Dorostenky FBC Kutná Hora mají na svém kontě 9 bodů, stejně jako lídr Ivanti Tigers Jižní Město B, ovšem díky horšímu skóre jsou druhé.

 

FBC Kutná Hora x TJ Sokol Královské Vinohrady 5:4 (1:0, 2:3, 2:1)
Branky K. Hory: 9. Trpišovská, 13. Moravcová (Málková), 18. Blahníková (Trpišovská), 28. Trpišovská (Forštová), 30. Voldřichová.

Kutná Hora si vypracovala dvoubrankový náskok, o který ale během tří minut uprostřed druhé části přišla. Vinohrady třemi brankami otočily vývoj utkání ve svůj prospěch. Z jednobrankového vedení se ale neradovaly dlouho, o 42 vteřin později si vyrovnávající branku připravila Blahníková. Necelé tři minuty před koncem šly Vinohrady opět do vedení, ale odpověď přišla záhy. Na 4:4 vyrovnávala produktivní Trpišovská. O vítězství Kutné Hory rozhodla branka Voldřichové deset vteřin před závěrečnou sirénou!

 

FBC Pitbulls Kolín:Pitbullačky x FBC Kutná Hora 8:6 (1:3, 4:3, 3:0)
Branky K. Hory: 2. Trpišovská (Blahníková), 3. Trpišovská (Procházková), 10. Trpišovská, 14. Procházková (Němcová), 16. Procházková, 16. Blahníková.

Kutná Hora sehrála s Kolínem divoký zápas. Přestřelku, ve které se ve vedení pravidelně střídaly oba týmy. Hattrick zaznamenala Trpišovská, které se toto ligové kolo povedlo. O dva góly více nakonec vstřelily hráčky Kolína, které si připsaly první vítězství v sezóně.

Sestava Kutné Hory: Matoušková – Voldřichová, Málková, Blahníková, Jelínková, Němcová, Procházková, Forštová, Mazánková, Trpišovská, Moravcová.

Komentář trenéra Kutné Hory – Martin Němec: Holky opět předvedly bojovný výkon, zápasy se hrály ve vysokém nasazení. Bohužel nás sráží spousta individuálních chyb, na kterých budeme muset do příště zapracovat. Z toho pramení laciné góly, za které pykáme. První zápas jsme rozhodli deset vteřin před koncem hrací doby. Holky si zaslouží pochvalu za předvedený, bojovný výkon. Druhý zápas, dostihy, vyhrál ten tým, který vstřelil více branek, a to byl Kolín. I když jsme v zápase diktovali tempo hry, doplatili jsme na nedisciplinovanost.

Další ligové kolo: 21. října 2018 – SH BIOS Kladno

 

1.Ivanti Tigers Jižní Město B49
2.FBC Kutná Hora 49
3.FbŠ Bohemians B36
4.TJ Sokol Královské Vinohrady36
5.ACEMA Sparta Praha44
6.FBC Pitbulls Kolín:Pitbullačky44
7.Kanonýři Kladno43
8.FBC Slavia Praha20

 

 

DOROSTENCI FBC KUTNÁ HORA DOMA PŘED POČETNÝM PUBLIKEM SICE PROHRÁLI PRVNÍ ZÁPAS, ALE VE DRUHÉM SI PŘIPSALI PRVNÍ BODOVÝ ZISK V NOVÉ SEZÓNĚ

Technology Florbal MB white x FBC Kutná Hora 5:4 (1:1, 2:3, 2:0)
Branky K. Hory: 1. Vnuk, 17. Klouček (Vnuk), 22. Kodaj, 25. vlastní branka MB.

Utkání Kutné Hory s Mladou Boleslaví nabídlo zajímavou podívanou, hrálo se po většinu utkání ve vysokém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu, stejně jako výsledek. Kutná Hora vedla už po 44 vteřinách hry. Poté se rozsypal pytel s vyloučeními, ovšem žádné z nich ani jedno družstvo nedokázalo potrestat. Mladá Boleslav ale přece jenom před koncem první části dokázala vyrovnat.  Druhé dějství bylo bohatší na góly. Kutnohorští vstřelili o jednu branku více a do třetí třetiny vstupovali s jednobrankovým náskokem. Už po sedmi vteřinách hry bylo v závěrečné třetině ale srovnáno. Rozhodující branku vstřelila Mladá Boleslav ve 37. minutě. Závěrečné pokusy o vyrovnání nebyly úspěšné.

 

FBC Kutná Hora x Floorball Club Falcon 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
Branky K. Hory: 3. Vavřina z trestného střílení, 7. Danda (Svoboda), 40. Pavlas (Němec), 45. Svoboda.

Kutná Hora vstoupila do utkání dobře, Vavřina proměnil trestné střílení. Posléze ale bylo srovnáno a o chvíli později šel Falcon dokonce do vedení. Z vedoucí branky se Falcon neradoval dlouho, uběhlo pár vteřin a vyrovnávající branku obstaral po přihrávce Svobody Danda. Druhá třetina nabídla pouze dvě vyloučení, po jedné na obou stranách, bez patřičného efektu. Využitá přesilová hra přišla na řadu ve třetím dějství, o tu se postaral Falcon. Za Kutnou Horu vyrovnal v polovině třetí části Pavlas, kterému míček naservíroval Němec. Vyrovnané utkání, o tom, že tři body zůstanou doma rozhodl necelou půl minutu před závěrečnou sirénou Svoboda. Falcon v závěru už vyrovnat nestihl a Kutnohorští si tak připsali první výhru v sezóně.

Sestava Kutné Hory: Kareš, Franc – Kodaj, Pavlas, Němec, Martin, Danda, Svoboda, Smitka, Bartůněk, Vnuk, Holub, Beil, Klouček, Měšťánek, Vavřina, Malina (druhý zápas).

Další ligové kolo: 13. října 2018 – hala TJ Radlice, Praha

 

1.FATPIPE FLORBAL CHODOV B412
2.FBC Draci Říčany bílí412
3.FC Bučis Team49
4.zucastnise.cz Tatran Střešovice46
5.Floorball Club Falcon46
6.Technology Florbal MB white46
7.FBC Kutná Hora43
8.OLYMP FLORBAL43
9.FBC Pitbulls Kolín43
10.FATPIPE Traverza Chodov20
11.DDM Horní Počernice ORKA20

 

MLADŠÍ ŽÁCI – RUDÍ V PRVNÍM KOLE DESÁTÉHO KOŠE NA DOMÁCÍ PŮDĚ TŘETÍ

Na domácí palubovce haly BIOS v Kutné Hoře sehráli mladší žáci v sobotu 15. září 2018 čtyři zápasy v pětičlenné skupině. Výhra, remíza a dvě těsné prohry znamenaly v konečné tabulce třetí místo. Do zápasů zasáhl široký kádr hráčů, trenéři mohli vyzkoušet mnoho herních variant a otestovat výkonnost jednotlivých hráčů na různých postech.

Zápasy:

FBC Kutná Hora – RudíSK Alien Nation Černošice 2:3 (2:2, 0:1)

SK Florbal Benešov II.FBC Kutná Hora – Rudí 0:2 (0:2, 0:0)

FBC Kutná Hora – RudíWizards DDM Praha 10 Black 2:2 (2:0, 0:2)

TJ Lokomotiva Rakovník AFBC Kutná Hora – Rudí 4:2 (4:2, 0:0)

Sestava:

Lokaj Ondřej – Trník Michal, Trník Marek, Netolický Vojtěch (2+0), Vaingát Denis (1+0), Šlais Jakub (1+0), Tvrdík Tomáš (2+0), Vašíček Matyáš (1+0), Kouřilová Tereza, Blahník Štěpán, Trpišovský Štěpán, Zralý Martin (0+1), Marek Jaroslav (1+0), Douša Filip (0+2), Honek Jan, Janeček Vojtěch, Martínek Petr, Mundil Erik, Melecha Aleš, Dojčiak Marek (0+1)

 

MLADŠÍ ŽÁCI – RUDÍ VYBOJOVALI TŘETÍ MÍSTO V DESÁTÉM KOŠI

Zápasy ve skupině:

FBC Kutná Hora – RudíTechnology Florbal MB Blue 4:2 (2:1, 2:1)

TJ Lokomotiva Rakovník AFBC Kutná Hora – Rudí 0:8 (0:4, 0:4)

Zápas o třetí místo:

FBC Kutná Hora – RudíSport Eden Beroun 5:3 (2:2, 3:1)

Mladší žáci v neděli 30. září 2018 v Praze na Zbraslavi opět vydařeně reprezentovali Kutnou Horu. Po výhře a prohře v základní skupině bojovali úspěšně v zápase o třetí místo, ve kterém rozhodli o svém vítězství ve druhé půli. Pro tři hráče to byly vůbec první soutěžní zápasy v kariéře a nevedli si vůbec špatně, obzvláště Anežka Formáčková předvedla příkladnou bojovnost a Matěj Řípa chladnokrevnost v zakončení. Velký výkonnostní růst předvedla výpomoc z elévů, čtveřice Dastych, Dobeš, Paďouk a Kůrka, jejichž produktivita byla rozhodující.

Sestava:

Němec Matěj – Procházka Eliáš, Dobeš Marek (0+1), Dastych Michal (0+1), Šlais Jakub – Paďouk Jaroslav (5+1), Kůrka Matěj (3+3), Formáčková Anežka, Portl Petr, Zralý Martin, Řípa Matěj (1+0).

 

Autoři článků: Jan Dojčiak, Jarda Bochníček

Ilustrační foto pra

 

Zavřít menu