Florbaloví juniorští mistři světa trénovali na Klimešce

Poslední srpnový týden se v Brně odehrálo florbalové mistrovství světa juniorů, které výtečně dopadlo pro české barvy. Naši reprezentanti do 19 let prošli až do finále a v něm si v dramatické koncovce došli pro zlato a obhajobu titulu z posledního mistrovství světa v kanadském Halifaxu.
Kutná Hora a její sportovní komplex Klimeška může být hrdá na to, že novopečení mistři světa si naši halu vybrali pro závěrečné tréninkové soustředění před mistrovstvím světa v Brně. Náramně jim v termínu 17.-20.srpna posloužila po čtyři dny tréninková hala s umělým povrchem a špičkovými mantinely Swerink a zázemí klubovny pro analýzu herních situací a taktickou přípravu.

Kluci si v mistrovském turnaji vedli skvěle, sice na úvod prohráli s Finskem 4:6, pak ale jasně přehráli Slovensko (13:2) a Lotyšsko (12:2). V semifinále zvítězili nad Švédskem po samostatných nájezdech 5:4 a ve finále vrátili Finům porážku ze skupiny, když je porazili 4:3.

Florbalové a sportovní publikum se na juniorské mistry světa může těšit v rámci Mezinárodního florbalového turnaje, který se v termínu 2.-5.2.2022 uskuteční na Klimešce.

Michal Vavák

Zavřít menu