Florbalový oddíl FBC Kutná Hora oslavil 15 let od založení oddílu celotýdenním programem

Florbalový oddíl v Kutné Hoře oslavil v uplynulém týdnu 15 let. K výročí přichystal nejenom pro své fanoušky zajímavý program po celý týden, a to zejména ve spolupráci s partnerským klubem z Tipsport Superligy ACEMA Sparta Praha.

V pondělí do Kutné Hory zavítal obránce Sparty Praha Jan Marvánek, který vedl trénink dorostenek. O den později si trénink přípravky vzal na starost odchovanec kutnohorského florbalu, nyní útočník Sparty, Michal Kareš. V úterý večer proběhl na Základní škole Jana Palacha seminář pro trenéry. Hlavní slovo měl Michal Eisenkolb, dlouholetý trenér mládeže v pražském velkoklubu.

Středeční trénink juniorů a dorostenců stál určitě za to. Pod taktovkou reprezentačního obránce Milana Garčara trénovalo několik budoucích nadějí kutnohorského florbalu. K ruce si Garčar přivzal i Michala Kareše. Zároveň se uskutečnil i trénink brankářů v režii jednoho z nejlepších, Martin Beneš si připravil pro své „nakrátko nové svěřence“ hodnotný trénink.

Čtvrteční večer patřil druhému semináři. S rodiči a trenéry v nové sportovní hale Klimeška besedoval Michal Barda, bývalý československý reprezentant v házené. Halu v pátek opanovali pořadatelé, které začali s přípravami na víkend, položil se speciální povrch pro florbal, vestibul ožil fotkami nejenom z historie a skříň s poháry dostala nový impulz.

O víkendu přišel vrchol celé akce. V sobotu se do haly Klimeška sjelo několik týmů, na programu totiž byl turnaj dorostenek a žen. Zápasy se Kutné Hoře příliš nevydařily, ale dle slov hlavního trenéra šlo zejména o začlenění nových členek a sehrání se. Věří, že na zahájení soutěžního ročníku je však tým plně připraven.

Poté proběhla v sokolovně Malín menší oslava florbalu. Děti si zasoutěžily, došlo na vyhlášení a zhodnocení předchozí sezóny a o hudební doprovod večerní zábavy se postarala skupina TIP.

To hlavní, tahák celé akce nastal v neděli. Po dopoledním turnaji mladších žáků a elévů (hrálo se na dvou hřištích) ožila nová sportovní hala Klimeška ostrým ligovým zápasem mužského A-týmu. Po nervózním začátku divizní předehrávky mezi Kutnou Horou a Královskými Vinohrady B se oba týmy rozjely a více než třem stovkám diváků předvedly kvalitní florbal. Nakonec tři body zůstaly doma a do nové sezóny vykročili svěřenci trenéra Jana Třískaly tou správnou nohou.

FBC Kutná Hora x TJ Sokol Královské Vinohrady B 5:4

Branky a asistence: 6. J. Schwarz (Tvrdík), 12. Petrásek, 28. O. Schwarz (J. Schwarz), 34. Martínek (Rejna), 55. J. Schwarz (Popek) – 17. Rossi (Veselý), 17. Vlk (Zitko), 20. Dvořák (Veselý), 39. Šach (Veselý). Vyloučení: 1:0, bez využití. Diváků: 343. Se

stava Kutné Hory: Bochníček B. (Dlouhý) – Listík, Rejna, Schwarz O., Tvrdík, Bochníček Š., Petrásek, Vokřál, Dus, Martínek, Chalupa, Schwarz J., Zelený, Vojtěch, Popek. Trenér Jan Třískala, vedoucí B. Bochníček st..

O hodinu později se odehrálo úvodní buly očekávaného zápasu Tipsport Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a Hu-Fa Panthers Otrokovice. Sparta byla po celý zápas lepším týmem a nakonec slavila za výborné kulisy a parádní atmosféry tříbodové vítězství. Na zápas Superligy si do nové haly našlo cestu 537 fantastických diváků! ACEMA Sparta Praha x Hu-Fa Panthers Otrokovice 5:2

Před oběma zápasy se uskutečnil zahajovací ceremoniál, jehož součástí bylo ocenění úspěšných hráčů a členů. Oceněn byl Jan Štípek za své neohrožené vedení historického kanadského bodování, dále Zdeněk Lupínek a rodina Bochníčků za dlouhodobý přínos oddílu, věrnost a lásku k florbalu.

Nedělní program a parádní show připravila produkce Livebros, DJ Aleš Matoušek a Prague Stars Cheerleaders.

Všichni, kdo se na celé týdenní akci podílel, zaslouží velké poděkování a uznání za perfektně odvedenou práci! Dále si poděkování zaslouží i partneři oslav. Na grafické podobě akce se podílel Jaroslav Bartoň z design69. -J. Bochníček, foto FBC K.Hora, foto z utkání FBC KH x TJ Sokol Královské Vinohrady B pra-

Zavřít menu