K poslednímu utkání krajské soutěže 2013/2014 odjeli Sršni změřit síly s HC Žabonosy na led sousedního Kolína. Domácí chtěli oplatit Sršňům porážku z Kutné Hory a Sršni si chtěli užít konec soutěže vítězstvím. Zranění, nebo nemoc několika opor kutnohorského týmu však Františku Coubalovi komplikovala situaci se sestavou. ………………………………………………………….

20. kolo KSM: HC Žabonosy – Sršni Kutná Hora 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

První třetina začala v solidním tempu a bojovností na obou stranách. Spolehlivé výkony obou brankářů však žádnému týmu nedovolovaly otevřít skóre.
Druhá část začala podobně jako ta první, ovšem velmi smolné chvíle zažil mladý brankář Kutné Hory Michal Kurka. Nejprve mu vysoký nahozený kotouč z poloviny hřiště na chvilku splynul s pozadím a zapadl za jeho záda. O minutu později lovil puk ze své sítě podruhé, když střela z brankové čáry propadla (stejně jako Pavelcovi v Soči) skulinou do branky. Trenér vystřídal brankáře a Sršni se snažili dohnat dvougólové manko. V polovině utkání předvedl své střelecké dovednosti Pavel Andrle. Vybojoval kotouč v mezikruží a prudkým švihem do horního růžku snížil na rozdíl jedné branky. Úzký kádr Sršňů oslabilo zranění ruky mladého obránce Davida Marvana a desetiminutový trest Romana Siváčka. Domácím se povedlo do druhé sirény znovu odskočit další brankou na 3:1.
Ve třetí části se hosté ještě chtěli pokusit vyrovnat, ovšem domácí tým měl více sil. Dokázal potrestat chyby přetížené obrany Sršňů a střelecky dominoval. Do padesáté minuty nastřílel Šimonu Balhamovi další tři branky a kontroloval vývoj. Aktivní Aleš Sádlo ve svém úniku nastřelil tyč a až povedená střela Pavla Andrleho a dorážka Jiřího Tvrdíka v přesilové hře kosmeticky upravila konečný výsledek na 6:2. Bodový výtěžek z tohoto utkání již nemohl zamíchat celkovým pořadím v tabulce a tak vítězem soutěže se stal HK Kralupy, druhé jsou HC Žabonosy a třetí SK Sršni Kutná Hora. Čtvrté místo patří poslednímu účastníkovi nadstavby HC Zlonice.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

Branky Sršňů: Andrle, Tvrdík I (Andrle)

Sestava: Kurka, Balham – Krejza, Švejda, Pálek, Tvrdík II, Marvan, Siváček, Charvát, Rudolfský, Tvrdík I, Sádlo, Hetfleisch, Kaiser, Andrle. Trenér: F. Coubal

Vyloučení: 8/6

:

Zavřít menu