Dvacáté kolo krajské soutěže mužů v ledním hokeji odjeli Sršni odehrát v sobotu na kladenský led proti Hvězdě Kladno. Cílem bylo vyhrát za tři body a nenechat se domácím týmem zaskočit. Stanislav Bednář poskládal dvě obrany a tři útoky.

.
Hvězda Kladno – SK Sršni Kutná
Hora  1:9  (0:5, 1:2, 0:2)

Domácí tým vstoupil do utkání s respektem, zatím co Sršni na svého soupeře s chutí vlétli. Hned první střídání zatlačili Hvězdu do defenzivy a povedená střela obránce Richtera od modré čáry po Rudolfského nahrávce skončila v domácí síti. O tři minuty později se prosadil Jan Tvrdík druhou brankou a domácí hráči nestíhali se spokojenými Sršni bruslit. Ve dvanácté minutě dominanci Sršňů potvrdil nejmladší útok třetí brankou z hole Jelínka. O minutu později čtvrtý gól vstřelil Janota a dvě minuty před první sirénou přidal ještě pátý. Do první sirény bylo tedy prakticky o osudu utkání rozhodnuto a pro Hvězdu byl zvuk sirény vysvobozením.
V úvodu druhé části přišlo první vyloučení domácích, které Sršni využili. Rudolfskému na šestou branku oplatil nahrávku Richter. Ve dvacáté sedmé minutě nabídli domácí druhou přesilovku Sršňům, kterým na využití stačilo tentokrát jen šestnáct vteřin. Andrleho střelu šikovně tečoval Tvrdík II. a rozsvítil na tabuli sedmičku. Tempo utkání polevilo a šance si začali vytvářet i domácí. Po přesné střele ze střední vzdálenosti musel lovit puk ze sítě Hermann a Hvězda se tak dočkala čestné branky.
Ve třetí části už se „poklidně“ dohrávalo. Po čtyřech minutách Pácal navýšil vedení a domácí tým se chtěl také prosadit. Jan Březina, kterého poslal Stanislav Bednář chytat byl však pozorný a všechny šance Hvězdy zneškodňoval. Pět minut před koncem utkání devátou branku Sršňů vstřelil opět Pácal a hlouček kutnohorských fanoušků si přál desítku. Nejblíže k ní měl Andrle, ovšem do sirény se už skóre nepohnulo.
Sršni tedy zaslouženě zvítězili, po předchozích těžších zápasech si s chutí zastříleli a Stanislav Bednář si pochvaloval hru v přesilovkách a bez jediného vyloučení. Příští, předposlední kolo Sršni odehrají v sobotu 28.2. na „horkém“ ledě fanoušky podporovaného nováčka soutěže HC Buldoci Neratovice. Pokud vyhrají, zajistí si nejhůře druhou příčku v konečné tabulce KSM.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů:
Richter (Rudolfský), Jan Tvrdík (Andrle), Jelínek (Tvrdík I., Jan Tvrdík), Janota (Tvrdík II.), Janota (Vaněk), Rudolfský (Richter, Siváček), Tvrdík II. (Andrle, Krejza), Pácal (Richter), Pácal (Rudolfský)

Sestava: Hermann, Březina – Vaněk, Richter, Krejza, Švejda, Rudolfský, Siváček, Pácal, Jan Tvrdík, Tvrdík I., Jelínek, Andrle, Janota, Tvrdík II.

Vyloučení: 3/0

 

.

Zavřít menu