Klimeška o víkendu – kultura v podobě Kábrt Cupu a dva kempy

První červnový víkend bude na Klimešce ve znamení nejen sportu, ale i kultury. De facto už od pátku hostíme 4. ročník Kábrt Cupu, velké mezinárodní taneční soutěže. Páteční celodenní přípravy vyvrcholí sobotním i nedělním programem od rána do večera.

V neděli vystřídá tanec basketbal a volejbal. Na vícedenní tréninkové kempy dorazí basketbalová reprezentace mužů do 20 let a volejbalová Lvíčata ročníku 2009.

Lubomír Kábrt je tanečník, choreograf, pedagog a umělec z Čáslavi, mistr ČR i Evropy v disciplíně twirling baton, účastník MS a řady mezinárodních akcí a mj. i semifinále soutěže Česko Slovensko má talent 2013. S Klimeškou spojil své síly poprvé v roce 2019 a o víkendu hostíme už 4. ročník Kábrt Cupu, z kterého se stala jedna z největších tanečních akcí v republice. Letos to bude také poprvé ve formátu, že Kábrt Cup obsadí celou Klimešku, obě haly, ubytovnu a víceméně i všechny další prostory. Stavba velké stage se světelnými efekty, pokládka speciálního tanečního povrchu baletizolu, stěhování rekvizit a potřebného materiálu aj. probíhá už od čtvrtečního večera 30.5.

V obou dnech se na Klimešce představí desítky vystoupení v nejrozmanitějších tanečních stylech, sobota 1. 6. převážně tanec, balet, contemporary, jazz dance, latino dance, street dance, hiphop, waacking. Neděle 2.6. bude patřit mažoretkovému sportu a twirlingu.

Neváhej se podívat na ojedinělou taneční show a skvělá vystoupení, program na kabrtcompany.com

Odpoledne v neděli 2. 6. bude startovacím dnem pro pětidenní tréninkový kemp reprezentace basketbalistů U20. Svěřenci trenéra Lukáše Pivody vstupují do závěrečné fáze přípravy na mistrovství Evropy U20, které se letos koná v termínu 13. – 21.července v polské Gdyni a soupeřem jim budou Izrael, Německo a Itálie. Navíc se kluci  vrací do elitní divize A. V úterý 4. 6. se k nim přidá ještě basketbalová reprezentace hráčů do 18 let a dojde ke dvěma přátelským zápasům mezi národními výběry. Basketbalovou dvacítku hostíme v červnu ještě jednou a sice hned v dalším týdnu v termínu 9. – 12. června včetně dvou přátelských zápasu s týmem Holandska U20.

Jednu tréninkovou jednotku absolvují rovněž v neděli 2. června také volejbalová Lvíčata 2009, vůbec nejmladší výběr talentů z pod vysoké sítě. Svěřenci trenéra Jiřího Zacha budou bojovat o konečnou nominaci pro reprezentační družstvo mužů U16, které bude na Klimešce působit v rámci několika kempů do konce roku 2024 i do března 2025. V prvních třech měsících nového roku odehraje RD U16 na Klimešce 10 zápasů v druhé lize mužů.

Lvíčata zůstávají do úterý 4.6., kdy je vystřídá basketbalová U18 německého trenéra Torstena Loibla.

Michal Vavák, foto: Kábrt Cup 2023

 

 

Zavřít menu