Kutná Hora opět ve výzvě Deset tisíc kroků

Až do konce září se sportovci, nadšenci zdravého životního stylu a další zájemci mohou hlásit a registrovat pro účast v říjnové výzvě Deset tisíc kroků.

Pro Kutnohořany není výzva žádnou novinkou, město se již dvakrát úspěšně zapojilo a postupně si v celostátním srovnání vybojovalo nejprve 9. (říjen 2021) a následně 8. místo (duben 2022). Zda se město dočká podobně krásných výsledků jako v minulých případech, to záleží jen a jen na zúčastněných.

Každý má jiný limit, pro někoho je úspěch ujít za den 1000 kroků, někdo nepočítá kroky ale rovnou nachozené kilometry. Naše cíle tedy mohou být rozdílné a individuální, ale hlavním pojítkem mezi všemi chodci by měla být radost z pohybu a ze zapojení vlastního těla.

Chůze je navíc pro člověka nejpřirozenější pohyb a také skvělý způsob, jak se bez zatěžování životního prostředí dostat do práce, školy, na nákup nebo jen na schůzku za přáteli. Jedním z cílů spolku Partnerství pro městskou mobilitu z.s., který je hlavním pořadatelem, je kromě snahy rozhýbat naše spoluobčany také snižování počtu aut ve městech.

I tentokrát budou nejúspěšnější chodci z Kutné Hory odměněni, město Kutná Hora po ukončení výzvy ocení tři nejlepší ženy a muže, nejstaršího účastníka, nejlepší tým a nejlepší školní tým. Ceny připraví oddělení cestovního ruchu.

Více o výzvě a pravidlech ZDE.

 

Zavřít menu