V září oslaví škola karate VAKADO čtvrt století své činnosti. Děkuji všem, které jsem měl tu čest trénovat i všem, kteří s VAKADO spolupracovali a také městu Kutná Hora. S každým vedením radnice jsme vždy našli cestu spolupráce, také současné vedení a sportovní komise školu podpořili formou grantů, nebo příspěvky na registrované členy.

.
Je pro mě vzrušující číst o sportovních úspěších v různých oborech dnes dospělých osobností, které prošli v minulosti naší školou karate a nostalgicky je vyhledat na fotografiích jak jim to jako dětem sluší v kimonech.  Je milé, když mi dřívější členové přivedou do náboru svoje děti, nebo se po letech sami znovu přihlásí. Veřejnost nás zná z tisku, akcí, plakátů a vyčerpávající informace si může přečíst na našich internetových stránkách www.karatevakado.cz. Tyto stránky bohaté na činnost a obrázky dělají Kutné Hoře čest v rámci ČR.
Základem a charakteristikou naší školy jsou tři pilíře: tradice, profesionalita a inovace, proto jsme vydrželi. Tradice je značkou důvěry. Není tak těžké něco založit, ale udržet. Před 32 lety jsem vytvořil s kolegy v Kutné Hoře první oddíl karate v regionu a tomuto stylu jsem zůstal věrný.  Po 7 letech, jsem se rozhodl před 25 lety založit v Kutné Hoře první soukromou školu karate v republice.
Profesionalita je alfou a omegou.  Myslím praxi a kvalifikace, ale hlavně práci na plný úvazek. Jako profesionál mám před amatérem časový náskok denně 9 hodin (dobrovolní trenéři musí chodit do civilního zaměstnání) a tento čas věnuji řízení a rozvoji školy karate se všemi souvisejícími službami. Mám čas na tréninkové plány, přípravy tréninků, tréninkový deník a dokážu udržet oddělené věkové skupiny, které na sebe koncepčně navazují.
Inovace znamená nežít z minulosti, ale nutnost neustále se vzdělávat ve svém stylu, ale i v další bojových umění a být kreativní. Samozřejmě je to časově náročné.
Závěrem bych chtěl pozvat veřejnost, bývalé členy, nebo jejich děti do tělocvičny. Toto jsou jen slova, přijďte se raději podívat a vyzkoušet si naše tréninky osobně.  Věřím, že po letech usilovné práce máme co nabídnout pro nejvšestrannější rozvoj.

Jan Vališ, trenér, škola karate VAKADO

.

Zavřít menu