Letošní první zahraniční start si minulý týden (14. – 17. 5. 2015) vítězně odbyl sportovec na vozíku Leoš Lacina z Kutné Hory. Na mezinárodním turnaji v boccie Prometeus Cup, který se uskutečnil v polském městečku Konopiska, prohrál pouze jediný zápas.

.
Akce se zúčastnili sportovci z několika polských klubů, dále z Chorvatska, Německa, Ruska a Slovenska. Leoš Lacina (52 let, stříbrný paralympijský medailista) relativně hladce zvítězil, přestože se akce pořadateli organizačně poněkud vymkla z rukou. „Jako zkušenost byl tento turnaj nedocenitelný.
„Vyzkoušeli jsme si hrát v nouzových podmínkách – chyběl rozpis zápasů a nastupovalo se neočekávaně, takže sportovci nebyli často rozehraní,“ upozornil Jaroslav Hantl z TJ Léčebna Košumberk, trenér Leoše Laciny. „Někteří rozhodčí byli navíc poměrně nezkušení a hráči museli kromě hry sledovat a kontrolovat sudího,“ dodal.
Na konci května bude Leoš Lacina dále startovat na tuzemském Mezinárodním mistrovství republiky v Praze. Účast na akci poměrně prestižní i pro zahraniční reprezentanty potvrdili sportovci z Velké Británie, Německa a Slovenska. Leoše Lacinu při sportování a reprezentování podporuje město Kutná Hora prostřednictvím grantu.

(jh)

.

.

Zavřít menu