Kutnohorští basketbalisté se utkají na Klimešce s extraligovým Brnem, pozvání na zápas přijali i Pepa Jelínek a Karel Forejt

Už příští středu 6.11. od 18:45 se na Klimešce odehraje výjimečný basketbalový zápas mezi domácím Sokolem a extraligovým Brnem v rámci 2.kola ČP.

Na zápas přijali pozvánku i dvě velké postavy nejen kutnohorského basketbalu – Pepa Jelínek a Karel Forejt! Oba začínali s basketbalem v Kutné Hoře pod vedením trenérských legend Jiřího Kastnera nebo Václava Hojky.  Josef Jelínek je nejlepší střelec československé a české basketbalové historie s celkem 11 737 body, několikanásobný mistr ligy se Zbrojovkou Brno, Mlékárnou Kunín, Nymburkem, ale i rakouským Klosterneuburgem. Zahrál si také na ME. V jeho basketbalovém umění pokračuje i syn David, který momentálně působí v týmu MoraBanc Andorra.
Karel Forejt je vicemistrem české nejvyšší basketbalové soutěže i držitelem bronzu v dresu Pardubic, Sparty Praha, dále Vyšehradu nebo Nymburku. V letech 2003-2006 byl asistentem Michala Ježdíka v Nymburku a poslední dekádu dělal lodivoda Jindřichovu Hradci v nejvyšší české basketbalové soutěži mužů.

Michal Vavák

Zavřít menu