Poslední dva zářijové víkendy se rozjela nová sezóna pro devět z jedenácti kategorií florbalového oddílu FBC Kutná Hora. Do soutěžních zápasů se zapojily týmy v dospělých i mládežnických kategoriích. Mužské áčko porazilo na úvod sezóny Future Barrandov a podlehlo Sokolu Kobylisy, druholigoví junioři, hrající letos pod hlavičkou FBC Foxconn Kutná Hora, si poradili s Kladnem a podlehli pražské Spartě.

 

A – tým

SSK KSB Future Barrandov – FBC Kutná Hora A 4:5 (3:2, 1:1, 0:2)

Branky a asistence K. Hory: 3x Martínek (2x Štifter, Reithar), Reithar (Štifter), Šikl

Vyloučení: 1/2, využití: 1/1, střely na branku: 26:18

Sestava: Bochníček B. – Reithar, Listík – Kuchař, Rejna – Martínek, Štifter, Jurka – Kunášek M., Blahník, Dus – Šikl, Chalupa, Vokřál, Pešl.

V sobotu 26.9. si mužské áčko na úvod připsalo cenný skalp favorita soutěže. I když po celou dobu zápasu technicky vyspělejší Future kombinoval, tak Kutná Hora dokázala vytěžit z minima maximum a závěr utkání zvládla takticky na výbornou. Za zmínku stojí střelecký výkon juniora Martínka, který se představil hattrickem.

Florbal A-tým 2015
Foto: J. Třískala

Fortel TJ Sokol Kobylisy – FBC Kutná Hora 7:6 (2:1, 3:3, 2:2)

Branky K. Hory: 2x Dus (Vokřál), Martínek (Jurka), Listík (Reithar), Reithar (Listík), Jurka

Vyloučení: 3/1, využití: 0/1, střely na branku: 27:41

Sestava: Hetfleisch P. – Reithar, Listík – Rejna, Kuchař – Martínek, Jurka, Štifter – Dus, Vokřál, Kunášek M. – Šikl, Pešl, Chalupa, Tvrdík.

V neděli pak mužstvo A-týmu bohužel z Kobylis odjelo s prázdnou. Po celou dobu zápasu Kutná Hora dotahovala těsný náskok soupeře. Ve třetí třetině se jí podařil podobný obrat jako v sobotním duelu, ale jednobrankový náskok tentokrát nedokázala přetavit v body. Kobylisy dvěma góly ve dvou minutách otočily zápas ve svůj prospěch.

.

C-tým

První kolo mužské céčko dvakrát uhrálo stejný výsledek 6:2, jen jednou však vítězně. V prvním utkání podlehlo VŠSK MFF Praha. V tom druhém si spravilo chuť a porazilo družstvo Lisboa 99. V zápasech se blýskl junior Jiří Schwarz, který vstřelil celkem 5 branek, v tom druhém, vítězném, si připsal hattrick.

VŠSK MFF Praha – FBC Kutná Hora C 6:2

Branky K. Hory: 2x Schwarz (Klouček)

Vyloučení: 0/1, využití: 1/0, v oslabení: 0/1

FBC Kutná Hora C – Lisboa 99 6:2

Branky K. Hory: 3x Schwarz (Brožek, Janeček, Kruliš), 2x Dušek (na obě Netolický), Netolický (Janeček)

Vyloučení: 3/3, využití: 1/1, v oslabení: 2/0

Sestava: Jetleb – Klouček, Dojčiak – Kruliš, Janeček – Netolický, Dušek, Jedlička – Hruška, Brožek, Schwarz.

.

Junioři

Již o týden dříve zahájili také junioři, kteří po odchodu opor do mužské kategorie nepředvedli ve dvou zápasech špatné výkony. Byla z toho však jen jedna výhra a poučení, že je potřeba využít celé hrací doby k maximálnímu výkonu.

FBC Kanonýři Kladno – FBC Foxconn Kutná Hora 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky KH: 2x J. Schwarz (Vokřál, Soukup), Vokřál (Schwarz)

FBC Foxconn Kutná Hora – ACEMA Sparta Praha B 5:9 (1:3, 2:1, 2:5)

Branky KH: 3x J. Schwarz (Vokřál, Rowe, Tvrdík), 2x Petrásek (Vokřál)

.

Dorostenci

Dorostenci vykročili do nového ročníku ve svatováclavské pondělí tou správnou nohou a z Benešova odjeli s plným počtem bodů. Po herní převaze a ohromném množství šancí přehráli v prvním utkání Kolín pouze 4:1. Ve druhém zápase se střetli s domácím výběrem, ve kterém dokázali zvrátit nepříznivý stav 1:3 a díky velké bojovnosti nakonec vyhráli 4:3.

FBC Kutná Hora – FBC Pitbullové Kolín 4:1

Branky K. Hory: Bárta, Krátký (Marek), Špaček (Marek), Marek (Krátký)

FBC Kutná Hora – SK Florbal Benešov B 4:3

Branky K. Hory: Špaček, Semerád (Bárta), Krátký (Koller P.), Bárta (Semerád)

Sestava: Provazník (proti Kolínu), Smítka (proti Benešovu) – Novotný, Koller M. – Špaček, Tvrdík – Semerád, Fér, Bárta – Marek, Krátký, Koller P.

.

Starší žáci

Starší žáci FBC Kutná Hora vstoupili do sezóny 2015/16 domácím turnajem ve SH Bios Kutná Hora, na kterém sehráli dvě utkání v základní skupině. Nejprve porazili FBC Kralupy n/V 1:0 (gól KH: Špaček), a po té těsně podlehli týmu Sokol Rudná 2:3 (góly KH: Špaček, Macál). Dramatický zápas o 3. místo 5. výkonnostního koše pak vyhráli nad týmem Tatran Střešovice B-Black 4:3 (góly KH: Svoboda 2x, Rejna, Špaček).

.

Mladší žáci

Mladší žáci FBC Kutná Hora na úvod sezóny pořádali také domácí turnaj v téže hale, jen o týden později. Odehráli dvě utkání v základní skupině, kde nejprve remizovali s Athletics Praha 5:5, ve druhém pak porazili Neratovice 4:1. V zápase o postup do vyššího výkonnostního koše však zaváhali a podlehli týmu  Start98 – Yelow 0:5.

.

Dorostenky

V úvodních utkáních dorostenek se projevila skutečnost, že mnoho z nich s florbalem buď začíná, anebo si zvyká na přechod z kategorie starších žákyň. Bohužel se projevila i slabá účast na letní přípravě.

SK Florbal Benešov – FBC Kutná Hora 12:0 (5:0; 3:0; 4:0)

FBC Kutná Hora – FAT PIPE Florbal Chodov 0:14 (5:0; 3:0; 4:0)

Sestava: Neumanová – Výborná, Vašíčková, Zoufalá, Růžičková – Vyvialová, Krčová, Šimůnková, Filipová, Knopfová

.

Starší žákyně

FBC Rafanky Kutná Hora  v sobotu 26.9. pořádaly turnaj také ve SH Bios Kutná Hora. Když nepřijely soupeřky z Kladna, čekali na kutnohorské florbalistky dva soupeři. Nejprve po boji podlehly Slavii Plzeň 13:1 (gól KH: Adéla Filipová), a poté ve druhém utkání remizovaly 1:1 s SK Dvojka Praha (gól KH: Nikola Němcová). Trenérka Šárka Charvátová přesto nešetřila na svoje svěřenky slovy chvály, přechod ze hry ve třech na hru v pěti v poli zvládly totiž obstojně.

Jan Dojčiak

 

.

Zavřít menu