Kutnohorští spartani přivezli další úspěchy z Maďarska

Spartani z Kutné Hory opět zanechali stopu ve výsledkové listině víkendových závodů v maďarské Nagykanizse. V elitní vlně startovali tři členové Olympia Spartan Training Kutná Hora.

Výborně si vedla Martina Fabiánová, která v sobotu na Spartan Super doběhla mezi elitními ženami na třetím místě a o den později doběhla na Spartan Sprintu dokonce druhá. „V obou závodech jsem měla náročný finiš se soupeřkou. Rozhodovalo se vždy na poslední překážce před cílem. Která z nás dříve přelezla zeď, skončila lépe. V sobotu jsem boj o stříbro prohrála, ale v neděli vyhrála,“ pochlubila se osmadvacetiletá Kutnohoračka pocházející z Karviné. V závodech chybovala dohromady třikrát. V sobotu netrefila oštěp a nevytáhla kladku. V neděli už nedala jen oštěp.

Skvělý běžecký výkon podal i Tomáš Tvrdík, který startoval jen na sobotním patnáctikilometrovém Supru. Do cíle doběhl s třetím nejlepším časem ze všech! „Měl jsem na vítězství, ale neměl jsem štěstí. Na třetím kilometru jsem spadl z balanční kladiny a musel jsem pak ztrátu dotahovat,“ líčil Tvrdík. Po kladině se kutnohorský borec propadl až na dvacáté místo, ale skvělým během se dokázal dostat až na bronzovou pozici. „Říkal jsem si, že i s jednou chybou se dá skončit na bedně. Bolelo to, ale jsem rád, že jsem si alespoň bronz odvezl. Snad jsem si vybral smůlu před domácími závody v Kutné Hoře,“ dodal Tomáš Tvrdík.

Společně s ním startoval v elitní kategorii i Michal Pavlík, který dokončil sobotní závod na 13. místě bez jediné chyby na překážkách. „Šlo o první závod středoevropské série a na rovinu říkám, že třinácté místo byl můj strop. Beru to jako malé vítězství, protože konkurence byla obrovská. Jsem rád, že jsem se přiblížil desítce. Rozhodlo to, že jsme v cílové rovince, která měla dvanáct set metrů, nechyboval. Co mi za celý víkend vyšlo, to byl běh. Jsem rád, že zimní příprava měla smysl,“ těšilo devětadvacetiletého spartana z kutnohorské Olympie. V neděli ale Pavlík dvakrát chyboval a skončil na Sprintu šestnáctý v elitní kategorii.

Mimo elitu měla Kutná Hora v sobotu další své zástupce. Ve věkové kategorii 50-54 let startoval Richard Hrčkulák, který si sedmým místem potvrdil kvalifikaci na ME a zároveň se kvalifikoval na MS, protože šlo o závod série. V ještě starší kategorii 55-59 let běžel Vlastimil Kubík (STG Kutná Hora), jenž si také sedmým místem vyběhl kvalifikaci na mistrovství Evropy v italských Dolomitech i MS v americké Kalifornii. Další Kutnohorák Michal Kudláček se na ME ani MS bohužel nekvalifikoval. Ve své věkové kategorii (35-39) skončil za první desítkou na 21. místě.

tz

Zavřít menu