Turnaje pořádaného volejbalovým oddílem TJ Sparta Kutná Hora se účastnilo kolem dvou stovek dětí

První domácí turnaj v mini volejbale pořádal volejbalový oddíl TJ Sparta Kutná Hora v neděli 31. března ve sportovní hale Klimeška. Regulérní krajské soutěže, pořádané pod hlavičkou českého volejbalového svazu, se od rána do pozdního odpoledne účastnilo padesát týmů ze Stč. kraje. Vedle domácích borců tu své zástupce mělo i  dalších 11 oddílů např. z Čáslavi, Zruče n/S, Církvice, Benátek n. J., Neratovic, Králova Dvora a dalších.

„Je to první takto velký turnaj, který náš oddíl pořádá,“ konstatoval Michal Hirš z volejbalového oddílu TJ Sparta Kutná Hora s tím, že bez sportovní haly Klimeška by tak velkou akci, které se účastnilo kolem dvou stovek dětí, nebylo možné zorganizovat.

Děti byly rozděleny podle věku do tří kategorií,  žluté, červené a modré. Hrála smíšená družstva, chlapci i dívky. Oddíl volejbalu TJ Sparta Kutná Hora měl v turnaji své zastoupení – dva týmy v modré skupině (narozené 1.7.2006  –  30.6. 2008),  tři v červené (narozené 1.7.2008 – 30.6.2010) a dva ve žluté  (narozené 1.7.2010 a mladší).

Z domácích borců se nejlépe vedlo nejmladším. Ve žluté kategorii vybojovali  v konkurenci šestnácti týmů krásné druhé místo.

Poděkování patří všem, kteří přispěli k zdárnému průběhu akce. Odpískáno bylo kolem 160 zápasů. Nutno podotknout, že členové volejbalového oddílu den před konáním turnaje měli brigádu na novém hřišti, který v areálu Klimeška budují.

Oddíl volejbalu TJ Sparta Kutná Hora přijímá i nadále nové zájemce, školní děti všech věkových kategorií. Bližší informace získáte u Jakuba Čapka, předsedy oddílu volejbalu. Kontakt: capek.kuba@gmail.com, tel. 602383898

Monika Pravdová

Zavřít menu