Kutnohorský vinař a ještě donedávna také útočník HC Jaroměř bude oblékat v nové sezóně dres kutnohorských Sršňů. Co od něho mohou fanoušci čekat předvedl hned v prvním přátelském utkání proti Žabonosům, zazářil dvěma brankami a jednou asistencí. ………………………………………………………………………

S novou oporou SK Sršni si povídal trenér sršní přípravky Josef Macháček.

Pro většinu  našich fanoušků jste zcela novou tváří, mohl byste nám krátce popsat svojí hokejovou kariéru?
S hokejem jsem začal ve svém rodišti, v Jaroměři, ve čtyřech letech. Od páté  třídy jsem navštěvoval sportovní školu v Hradci Králové, kde jsem zůstal do jedenadvaceti let. Hráli jsme žákovskou ligu, dorosteneckou a juniorskou extraligu, následně 1. a 2. národní ligu. Po narození dcery a získání dobrého zaměstnání jsem zakotvil ve svém rodném městě, tam jsem hrál donedávna.

Co vás přivedlo mezi kutnohorské Sršně?
Přestěhoval jsem se za prací do Kutné Hory a hokej nechci úplně opustit.

Znal jste nějaké hráče z týmu?
Ne, neznal.

Dosud jste působil v HC Jaroměř. Co je pro vás největší změna v novém působišti?
Styl hokeje, jinak parta je stejně dobrá.

Máte za sebou povedenou premiéru v sršním dresu (pozn. Sršni – Žabonosy 4:3, osobní statistika 2+1), kdy jste utkání odehrál v 1. útoku společně s Michalem Charvátem a Michalem Jirkem. Jak se vám s oběma Michaly hrálo a je toto složení útoku již definitivní?
S kluky se hrálo dobře, jsou šikovní. Složení útoků je na trenérovi, on má zkušenosti a dokáže odhadnout, kdo se k sobě hodí.

Mimo to, že jste velmi dobrý hokejista, jste i úspěšným vinařem (pozn. Lukáš Rudolfský je ředitelem a jednatelem Vinných sklepů Kutná Hora).  Jak moc složité je skloubit hokej s časově dosti náročným zaměstnáním?
Zas tak dobrý nejsem, to bych hrál jinde… ale díky za kompliment, ovšem hokej tvoří tým. Ano složité to je, zaměstnání , i když je mým koníčkem, zabere dost času a čas pro rodinu také nesmím opomenout. Proto jsem v Jaroměři  hrál pouze zápasy. Uvidíme v Kutné Hoře,  snad budu moci více trénovat.

Jako trenérovi přípravky mi to nedá se nezeptat – co Vy a předávání zkušeností a hokejového umu malým Sršňům?
Myslím, že mladí Sršni mají dobré vedení,  já na trénování nemám nervy, trenéry považuji za “blázny”, potkal jsem jich v životě dost i těch slavných a všichni byli neuvěřitelně zapálení a hokeji oddaní, zkrátka “blázni”.


Zdroj:  SK Sršni Kutná Hora

.

Zavřít menu