Mimořádná akce na Klimešce – sobotní korfbalové finále

Výjimečná sportovní akce je na programu sportovní haly tuto sobotu 18. 5. 2024. Na Klimešku se sjedou de facto ti nejlepší hráči korfbalu od mládež až po dospělé, aby v Kutné Hoře bojovali ve třech finálových zápasech o mistrovské tituly v kategorii starších žáků, dorostu a dospělých.

Český korfbal spolupracuje s Klimeškou už prakticky od samého počátku formou soustředění reprezentací od U15 až po A-tým, školením rozhodčích, vyvrcholením bylo pořádání mistrovství světa kategorie U19 v dubnu 2022.

Finálový den Českého korfbalu na Klimešce je pilotním projektem s cílem ukázat kouzlo tohoto jediného kolektivního smíšeného míčového sportu na světě na jednom místě se zápasy několika kategorií včetně té elitní.

Už během tohoto týdne začínají finální přípravy, na Klimešku se naváží korfbalové koše, bannery, poháry s medailemi. Absolutní novinkou je pokládka umělého povrchu, který se na korfbal bude na Klimešce v pátek v předvečer akce instalovat vůbec poprvé v historii.

Během akce bude připraven bohatý doprovodný program, zejména pro děti vedle Klimešky v podobě třeba skákacího hradu. Celý den bude přenášen na platformě TV.com a to nejdůležitější ze sobotního dne by se mělo objevit i večer v relaci Branky, body, vteřiny v České televizi.

Maraton 4 prestižních korfbalových zápasů započne v sobotu 18. května od 11 hodin, kdy se o bronzové medaile v 1.lize starších žáků utkají ostravský Sokol Koblov s týmem SAM Kozlovice (okr. Frýdek-Místek). Finále 1-ligy stržů zařídí Korfbal Klub Brno a tým z Prostějova, úvodní hvizd zazní ve 12:30.

Repete finále starších žáků ale v extralize dorostu obstarají od 14:30 týmy z Brna a Prostějova.

A tyto dvě korfbalové kolébky Česka narazí na sebe i v prestižní elitní kategorii. O mistra české korfbalové extraligy v kategorii dospělých si to rozdají opět Korfbal Klub Brno a Prostějov Korfbal ve vyvrcholení celého finálového dne Českého korfbalu na Klimešce od 16:30.

Vstupenky na akci v síti Ticketportal, více na korfbal.cz

Michal Vavák

Zavřít menu