Na Olympii se v září uskuteční překážkový Koudelníkův závod pro děti

Sportovní oddíl Olympia Spartan Training Kutná Hora se rozhodl vybudovat ve městě novou tradici. Rád by každý rok pořádal na Olympii stadiónový překážkový běh pro děti pod názvem Koudelníkův závod. Letošní premiérový ročník se uskuteční v neděli 6. září.

Na děti ve věku 4 až 14 let čeká trať od jednoho do tří kilometrů dle věkové kategorie. Na trase budou rozmístěné balanční, ručkovací, technické, překonávací a nosící překážky. V letošním roce smí startovat pouze tyto ročníky narození: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.

„Máme čtyři závodní kategorie. Starty budou intervalové po jednom dítěti. Každý závodník obdrží kromě překvapení ve startovacím balíčku také unikátní cílovou medaili. Závod navíc bude měřen profesionální čipovou časomírou,“ prozradil předseda Olympia Spartan Training Michal Pavlík. On sám se pod závodem, jakožto elitní překážkový závodník, podepsal.

Výhodou spartanů z Olympie je fakt, že mají široký organizační tým. „Zdobí nás skvělá parta a ochota všech pomáhat. Chceme dětem uspořádat závod, na který budou dlouho vzpomínat a budou chtít zase za rok přijet. Koncept našeho projektu jsme nastavili tak, že hodláme děti připravit na dospělé překážkové závody, které se běhají od patnácti let. Pokud vyrostou z Koudelníkova závodu další noví závodníci, budeme jedině rádi,“ řekl Pavlík.

Na Olympii se kromě závodní trati, která povede v areálu stadionu, chystá i bohaté zázemí. Příchozí se dle pořadatelů nudit nebudou.

Budou si moct děti vyzkoušet překážky i dřív než na závodě? „Ano,“ odpověděl Pavlík a upřesnil: „Během prázdnin, jakmile dokončíme stěžejní překážky, uděláme speciální otevřené tréninky pro děti, kam mohou přijít i se svými rodiči. Informace budeme dávat na týmový Facebook a Instagram Olympia Spartan Training KH a na web závodu. Od jara 2021 bychom rádi naplno rozjeli dětský oddíl, abychom si vychovávali své nástupce, což nám letos bohužel zhatil koronavirus.“

Startovné do závodu činí 250 korun. Kapacita závodu je pro první ročník omezená na 215 dětí. Registrace do závodu je možná od 1. června na webu www.koudelnikuvzavod.cz.

tz, red

Zavřít menu