Nejdelší mezinárodní mírový štafetový běh zavítá 26. června do Kutné Hory,  podpořit ho a přidat se k němu může i veřejnost

Vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru a porozumění je posláním nejdelšího mezinárodního štafetového běhu s hořící pochodní, kterou nesou statisíce dobrovolných běžců přes více než 140 zemí světa. Mírový běh zavítá ve středu 26. června v 8.15 hodin do sportovního areálu Klimeška, kde běžce přivítají představitelé kutnohorské radnice a uskuteční se doprovodný program kutnohorských škol. Štafeta s hořící pochodní vyrazí na další trasu ve středu v 9.15 hodin od sportovní haly Klimeška a připojit se k ní mohou další běžci. Trasa Mírového běhu pokračuje do Kolína a přes další města a obce až do Jičína.

S Mírovou pochodní můžete běžet nebo ji na chvíli podržet a vložit do ní své přání pro svět. Přidáte se tak k mnoha významným osobnostem a k milionům lidí na celém světě, kteří drželi pochodeň od vzniku Mírového běhu v roce 1987. Každý z nás má v sobě plamen naděje – touhu po lepším světě a šťastnější budoucnosti. S každým předáním mírové pochodně z ruky do ruky se tento plamen naděje šíří od srdce k srdci, po celém světě.

Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žádné konkrétní náboženství nebo politický názor. Snaží se podporovat svobodu, toleranci a porozumění ve společnosti.

V České republice Mírový běh organizují sportovci a dobrovolníci z občanského sdružení Peace Run ve spolupráci se zástupci města a obcí, škol a místních organizací.

Více informací naleznou zájemci na www.peacerun.cz.

red, foto: www.peacerun.cz

Zavřít menu