O víkendu florbalový mistrák, fotbalový turnaj a dva tréninkové kempy

Pestré sportovní menu nabízí víkendová Klimeška. Tréninková hala patří už čtvrtečního odpoledne až do nedělní třinácté hodiny Českému florbalu a jeho Kempu talentované mládeže (KTM). Několikrát za rok se na Klimešku sjíždí nejlepší dívky a chlapci různých kategorií v rámci tzv. Young Stars Weekend. Tentokráte hostí kutnohorská hala výběr více než 60 dívek do 15 let. Čeká je šest tréninkových jednotek, videorozbory a zajímavé přednášky v klubovně Klimešky. KTM přivítá Klimeška letos ještě jednou, v druhé polovině května dorazí chlapci kategorie U16.

Florbalové boje v základní části divize se pomalu chýlí ke konci, domácí muži z FBC Kutná Hora vyzvou v sobotu 27.1. od 18:00 celek TJ Sokol Královské Vinohrady aneb pátý tým tabulky čeká čtvrtý. V únoru odehrají kutnohorští florbalisté poslední dva zápasy před fází play-up.

Neděle 28.1. bude hlavně o fotbale, na programu je další z turnajů Okresního fotbalového svazu pro děti a mládež, tentokráte kategorie U9 a U13.

A po vícedenním florbalovém kempu hostí Klimeška od neděle hned další vícedenní pobyt. V termínu 28.-31.1.2024 dorazí letos poprvé volejbalový výběr chlapeckých Nadějí. Ten dorazí do konce května ještě celkem čtyřikrát a v součtu všech tréninkových dní v celém roce tráví u nás na Klimešce bezmála měsíc přípravy!

Pro Klimešku je i velká čest přivítat v Kutné Hoře roli trenérů např. Zdeňka Haníka, bývalého trenéra českého národního týmu mužů a místopředsedu Českého olympijského výboru nebo Ivanu Mifkovou, roz. Bramborovou – bývalou slovenskou reprezentantku a první Slovenku, která získala titul v prestižní italské Serii A (s Piacenzou). Tato vynikající smečařka rovněž brala trofej pro vítěze řecké soutěže s velkoklubem Olympiakos Pireus.

tz, Michal Vavák

Zavřít menu