Obrazem: Děti v rámci házenkářského Duklakempu na Klimešce mají příležitost získávat zkušenosti od předních osobností české házené

Sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře hostí od 9. do 15. července házenkářský Duklakemp v režii manželů Charvátových, trenérů mládeže HC Dukla Praha. Dvaašedesát dětí z různých koutů České republiky a zejména z házenkářských epicenter v České republice (Loun, Náchoda, Plzně, Lovosic, ale i domácího oddílu TJ Sparta Kutna Hora) má příležitost zdokonalovat se a čerpat zkušenosti pod vedením zkušených trenérů, a zároveň se setkat s předními osobnostmi české házené. Pro účastníky je připraven i další program pro volnočasové aktivity (např. návštěva historického centra našeho města) a využití sportovišť v areálu Klimeška.

Účastníci kempů mají trojfázové tréninky – dopolední, odpolední a večerní. „Aby to nebylo jen o házené, tréninky prokládáme závody, hrou. Včera jsme navštívili bobovou dráhu, dnes máme v plánu zajít na koupaliště,“ podotkla 13. července Martina Charvátová a doplnila, že s organizací kempu jim pomáhá Petr Hejtmánek, bývalý reprezentant, který působil v různých klubech v zahraničí. Zapojili se i kutnohorští házenkáři. Ve středu 13. července přijel do kutnohorské haly předávat své zkušenosti mladým házenkářům „Dukláci“ –  Daniel Čurda, sportovní ředitel HC Dukla Praha a Michal Tonar, trenér A-týmu mužů. Spolu s nimi přijeli i čtyři hráči A-týmu nebo rezervy.

„Dětem a mládeži se věnoval bývalý reprezentační brankář Radek Musil, který velkou část své kariéry strávil v německém THW Aue. Na tréninkovou halu dorazil prakticky celý trenérský tým mužů U20 v čele s trenérem Pavlem Pauzou, který dovedl naše juniory o uplynulém víkendu ke zlatému poháru na ME U20 divize B a k postupu na kvalifikaci o MS 2023. Dokonce i krásnou trofej přivezli s sebou, aby se děti podívaly“, uvedl na FB Sportovní haly Kutná Hora její manažer Michal Vavák. Mladí házenkáři měli příležitost získávat zkušenosti i od trenérky házenkářů Slavie Vlasty Kubánkové, dále od Sandry Stehlíkové, Lucie Satrapové. Do sportovní haly Klimeška by měla dorazit Petra Čonková, bývalá házenkářská reprezentantka.  Zítra se mohou mladí házenkáři těšit na setkání s bývalými reprezentanty Honzou Filipem a Vaškem Vraným, kteří kemp zaštitují svým jménem.

Manželé Charvátovi, kteří mají zkušenosti s pořádáním kempů již patnáct let, pochvalovali podmínky, které mají pro pořádání této akce v kutnohorské sportovní hale Klimeška a ocenili i možnost ubytování a stravování v nedaleké SOŠ a SOU řemesel v Čáslavské ulici. „Jsme naprosto spokojení. Podmínky nádherné,“ řekla Martina Charvátová.  „Jsme tu moc spokojeni a rádi bychom tuto akci v Kutné Hoře zopakovali. Děkujeme pracovníkům sportovního areálu Klimeška, SOŠ a SOU řemesel a městu Kutná Hora. Jsme opravdu uneseni,“ dodal Ladislav Charvát.

Sportovní hala Klimeška o letních prázdninách patří tréninkovým kempům a soustředěním sportovních svazů a oddílů. Celkem jich přivítá třináct a to nejen z házené, ale i basketbalu, florbalu atd. „Následující kemp po Duklakempu je zároveň v historii Klimešky ten zatím největší – na oddílové soustředění dorazí na dva týdny florbalisté FbŠ Bohemians Praha, jednoho z největších florbalových oddílů v republice. V praxi to bude znamenat naplnění obou hal více než 130 sportovci a maximálně naplněná kapacita ubytovny s celodenní stravou,“ dodal Michal Vavák.

pra

Zavřít menu