Olympijský trénink na kutnohorské ZŠ T. G. Masaryka vedl paralympionik a mistr světa Jiří Ježek

Šestinásobný paralympijský vítěz  v cyklistice a mistr světa Jiří Ježek byl 17. října v hale BIOS v Kutné Hoře v rámci Sazka Olympijského víceboje hlavním hostem tréninkového dne pro žáky ZŠ T. G. Masaryka.  „Naše škola se největšího školního sportovního projektu účastní pravidelně již od pilotního ročníku a dosahuje v něm výborných výsledků. A právě olympijský trénink je jednou z mnoha odměn, na kterou jsme dosáhli,“ uvedl Mgr. Radek Jásek, učitel a garant SOV na ZŠ TGM Kutná Hora. Žáci školy v tělocvičně bouřlivě uvítali vzácné hosty i maskota ZOH 2018 v Pchjongčchangu bílého tygra.

Ještě před společnou rozcvičkou pod vedením Jiřího Ježka a jeho manželky  předala ředitelka školy Mgr. Zdenka Mačinová šek ve výši 15.725 Kč handicapované plavkyni Věře Závorkové, která je bývalou žákyní školy. Výtěžek ze zářijového sběru papíru jí věnovali žáci a zaměstnanci ZŠ T. G. Masaryka na podporu sportovních aktivit a na splnění snu – účasti na Paralympijských hrách v Tokiu 2020.

Potom už se družstva žáků školy pod vedením Jiřího Ježka a jeho kolegů z hvězdného sportovního týmu přesunula na jednotlivá stanoviště a poměřila síly v pěti disciplínách. Po vyhlášení výsledků se na závěr sportovního dopoledne konala autogramiáda. –pra-

Zavřít menu