Do startu Dačického 12 zbývá už pouhý měsíc. Běh Dačického 12 patří už šestým rokem neodmyslitelně k létu v Kutné Hoře. Pořadatelé z občanského sdružení Club Deportivo Kutná Hora by letos na startu závodu rádi přivítali rekordní dvě stovky závodníků. Připraven je i bohatý doprovodný program.

Dačického 12 je hlavní sportovní akcí pořádanou Clubem Deportivo Kutná Hora pod širým nebem. Také letos v srpnu bude park Pod Vlašským dvorem patřit běžcům, kteří se vydají poprat s dvanáctikilometrovou tratí v okolí Kutné Hory. O přípravách na ten aktuální, v pořadí šestý, ročník jsem si povídal s Janem Ďoubalem, předsedou občanského sdružení Club Deportivo Kutná Hora.

Honzo, měsíc do Dačického 12 a podle ohlasů, co slýchám, to vypadá na velkolepý závod z dílny Clubu deportivo…
Kutnohorské tam-tamy jistě mají dobré info, navíc musíme neskromně přiznat, že ve „sportu pro všechny“ je Dačického 12 top kutnohorská akce. Loni se nám závod rozrostl na sto osmdesát závodníků, tak letos chceme nabídnout pro ně i pro diváky výraznější doprovodný program a to hlavně pro děti. Od 10 hodin budou připraveny dětské hry a performance, k tomu skákací hrad. Odpoledne by mělo patřit muzice a program přejde v takový malý inkubátor regionálních kapel. Vstupné plánujeme maximálně dobrovolné, budeme rádi, když lidé přijdou a pobaví se. Trochu jsme upravili kategorie veteránů, kdy bude jen jedna (55+) a chceme se zaměřit na závody týmů. Pokud se závodníci přihlásí pod stejným týmem, mohou se utkat s ostatními týmy – bez ohledu na celkový počet členů, se bude započítávat čas tří nejlepších závodníků. Týmy mohou být libovolné – sportovní, firemní či třeba pivní.

.
Dačického 12 - 2014
.

Aktuálně je přihlášeno sedmatřicet běžců, co to značí? A myslíš si, že padne účastnický rekord?
Je právě měsíc do akce, tak pevně doufám v to, že to bude dál růst a že jich bude minimálně dvě stě.  A snad se mezi nimi najde někdo, kdo atakuje rekord závodu Kutnohořana Libora Bucifala. Dokonce na jeho pokoření vypíšeme pěknou finanční prémii. Lidem doporučuji se zaregistrovat přes webové stránky, jelikož ten, kdo tak učiní a zaplatí předem, to  má za 100,- Kč s  jistotou účastnického trička. Vímě, že účast může ovlivnit počasí, ale letos budou připraveny velké stany, tak to zvládneme i kdyby pršelo. Jelikož očekáváme nával závodníků, budeme měřit čipy.

Čipy na měření času, to bude letos novinka, jak to bude fungovat s organizací před startem závodu?
Už to bylo obtížné měřit ručně, tak vyzkoušíme výdobytky moderní techniky. Před závodem rozdáme účastníkům ke startovnímu číslu i příslušný pásek s chipem a ten po závodě vyměníme za tričko. Po závodě budou výsledky hned k dispozici a každý závodník si bude moci odnést výsledovku s sebou. Ale pro diváky by stále měla být k dispozici časomíra od uhlířskojanovických hasičů. Stejně jako doprovodný program, tak i chipy jsou investice do závodu, ale pomohli nám naši partneři a to hlavně Foxconn, Středočeský kraj, Město Kutná Hora, PKS Okna, Unikom, ale i mnozí další.

Michal Pavlík, Kutnohorský deník
.

Připomeňte si atmosféru loňského ročníku v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu