Pražský Olymp se na finále ČP připravuje na Klimešce

Jeden z nejúspěšnějších volejbalových ženských klubů domácí scény PVK Olymp Praha je jedním ze 4 účastníků blížícího se Final Four Chance Českého poháru na Klimešce. Už tuto neděli 11.2.2024 od 18 hodin čeká Olymp semifinále, kde se utká s obhájcem titulu, týmem VK Královo Pole Brno. 
A protože Olymp chce dokráčet co nejdále – finále ČP je na programu v pondělí 12. 2. 2024 od 19 hodin v přímém přenosu České televize – zvolil si trenér Stanislav Mitáč kutnohorskou sportovní halu pro finální přípravu na jeden z vrcholů ženské volejbalové sezony.
Celý tento týden s krátkou přestávkou bude hlavní hala patřit pražskému týmu, který si na Klimešku bude zvykat, aby to co nejlépe prodal v zápase proti Brňankám a snad i v pondělním finále.

Olymp Praha by rád navázal na bohatou klubovou historii, však český pohár zvedly jeho hráčky nad hlavu už sedmnáctkrát(!). Dva zápasy na Klimešce v minulosti sice prohrál a to s Ukrajinkami z Dnipra v loňské sezoně Uniqa extraligy a v listopadu 2023, když v Kutné Hoře odehrál zápas CEV Challenge Cupu proti francouzskému Nantes. Ale poslední zápasy se Pražankám daří, v tabulce extraligy jsou na 4. místě za týmy Šelmy Brno, Prostějov a Liberec. První dva týmy do finále ČP nepostoupily a právě Liberec by papírově měl o pohár ve finále bojovat. Jak už bylo napsáno, Olymp má formu a v roce 2024 ještě neprohrál. A to porazil v lize třeba Šelmy Brno nebo Královo Pole.

Dnes odpoledne čeká pražský tým přátelský zápas s Libercem, který se představí v neděli 11. 2. 2024 od 15 hodin v prvním semifinále s Ostravou.

Držíme Olympu palce v Českém poháru, ať se příprava na Klimešce vydaří a zveme všechny sportovní fanoušky v neděli a v pondělí na mimořádnou sportovní podívanou.

Michal Vavák

Zavřít menu