Rozběháme Česko: Charitativní běh proti demenci se uskuteční v Kutné Hoře ve středu 9. září od 17.30 do 19 hodin. Určen je široké veřejnosti

Charitativní BĚH PROTI DEMENCI se uskuteční v Kutné Hoře ve středu 9. září od 17.30 do 19 hodin. Zváni jsou ostřílení borci, občasní běžci i naprostí nesportovci. „Trasu je možné klidně jít i pěšky,“ uvádí organizátoři akce na webových stránkách www.rozbehamecesko.cz. Účastníky běhu spojuje radost z pohybu i vědomí, že běží pro dobrou věc. Výtěžek akce bude věnován na nákup polohovacích křesel pro klienty Kavárna Včera – podpůrného centra pro lidi s demencí a jejich pečující rodiny.

Start a cíl běhu na 3 až 5 kilometrů je v 18 hodin u morového sloupu v Šultysově ulici. Trasa dále vede Husovou, Jakubskou, Pobřežní ulicí, dále po červené turistické značce ke geologické expozici a zpět po žluté turistické značce, naučné stezce a ulicí Pobřežní, Žižkova brána a zpět k morovému sloupu.

Ještě předtím, než se běžci vydají na trať, mají zájemci možnost od 17.30 hodin otestovat běžecké boty On running, Saucony či vybavení pro pejsky na canicross, nebo si zakoupit čelenku BĚŽÍME PROTI DEMENCI, na podporu charitativní akce. V 17.50 se uskuteční společná rozcvička.

„Registrace na běhy probíhá na místě, vhozením startovného 100 korun do zapečetěné kasičky. V cíli získáte dřevěnou medaili,“ uvádí organizátoři s tím, že výtěžek akce je možné podpořit, navýšit i zakoupením běžecké-charitativní čelenky: www.rozbehamecesko.cz/bezecka-celenka-bezim-proti-demenci-2020 online či na místě běhu.

„Těšíme se na vás na startu,“ zvou pořadatelé. Od září do poloviny října se běhy uskuteční v dalších sedmi středočeských městech. Více informací na webu www.rozbehamecesko.cz

Monika Pravdová

Zavřít menu