Semifinále KP basketbalistů začalo na hřišti AŠ Mladá Boleslav

Sokol Kutná Hora bojoval o první vítězství v semifinále KP ve složení Málek, Říhovský, Kratochvíl D., Prušinovský, Levý, Vokál, Kocourek. V dramatickém, ale na play off pohledném a férovém utkání, nakonec zvítězili domácí hráči z Mladé Boleslavi.

TJ AŠ Mladá Boleslav – Sokol Kutná Hora 65:53 (17:18, 33:32, 47:43)

Po celou první čtvrtinu si hráči Sokola udržovali náskok místy až 8 bodů. Fauly na konci první čtvrtiny jsme umožnili soupeři přiblížit se na rozdíl pouze 1 bodu. Hráči z Boleslavi házeli 6 TH a 5 proměnili. Po celý zápas byla hra vcelku vyrovnaná a na obou stranách i s dobrou obranou. Ve čtvrté čtvrtině se však nedařilo ubránit hráče soupeře Jenčíka a ten zaznamenal 12 bodů. Spolu s naší nepřesnou muškou to znamenalo porážku v prvním utkání.

Body:
SKH:
Prušinovský 15 (1), Říhovský 12, Kocourek 11, Vokál 10, Málek 5, Levý, Kratochvíl D.
AŠ MB: Jenčík 17 (1), Švancar 12 (1)

Trojky 1/3, TH 14/10 – 10/6, Fauly 15/14

Rozhodčí: Frána a Balog

Drama, bojovnost, emoce, krev – to byla odveta semifinále basketbalistů !

Pro diváky velice atraktivní utkání sehráli košíkáři z Kutné Hory ve druhém zápase semifinále. Od prvních minut drama a bojovnost domácích, ale s mírným vedením soupeře. Postupně však došlo k vyrovnání skóre a poločas již Sokolové vedli o 4 body. Při tomto vývoji utkání docházelo víc a víc k nárůstu emocí a to na obou stranách. Vrcholem nervozity bylo vyloučení druhého pivota Vokála. V tuto chvílí zůstal na hřišti Kocourek a pod koš se přesunul Prušinovský. Přesto třetí čtvrtina skončila nerozhodně a celkově vedl Sokol stále o 4 body. Na začátku poslední čtvrtiny došlo ke zranění Aufrechta, kterému při souboji pod košem soupeř zlomil nos. Hra byla na několik minut přerušena na úklid krve z palubovky. Nastoupil Levý a pokračovalo se dál ve stejných kolejích. Sokolové udržovali 5 – 6 bodový náskok a soupeř se snažil snížit stav za každou cenu. Fauloval a kutnohorští házeli TH . Celkem 17 pokusů z nich 9 úspěšných. Podařilo se odskočit na 10 bodů a ten se domácím podařilo udržet až do konce. Dobro obranou a velkou bojovností tak získali domácí hráči vítězství a vyrovnali stav semifinále na 1 : 1. Rozhodující utkání sehraje Sokol v neděli 17.4. na palubovce Mladé Boleslavi. Bohužel ke zraněnému Gottfriedovi přibyl Haviar (rozřízlá noha ) a Aufrecht (zlomený nos) .

Body:
SKH: Prušinovský 18 (1), Kocourek 16, Málek a Růžička 12, Vokál 8, Levý 6, Aufrecht 4, Kratochvíl D.
AŠMB: Jenčík 18, Váně 14 (2), Bušek 6, Procházka 5 (1), Petříček 5 atd.

Trojky 2/5, TH 22/10 – 15/4, Fauly 18/23

Rozhodčí: Křenek, Veselý

Petr Kratochvíl

Zavřít menu