Sportovní hala Klimeška hostila opět po roce finálový turnaj Českého poháru ve volejbalu mužů
Foto: Kateřina Hanušová

Sportovní hala Klimeška žila o víkendu 22. a 23. února volejbalem. Do Kutné Hory opět po roce dorazily čtyři nejlepší české týmy. Ještě předtím, než začala sobotní semifinálová klání, borce na kutnohorské palubovce přivítaly i děti z kutnohorského barevného volejbalu a předaly hráčům drobné upomínkové předměty.

O cennou trofej, Český pohár, se v kutnohorské hale utkali extraligoví volejbalisté Českých Budějovic, Kladna, Karlovarska a Liberce. Do finále Final Four 2020 se stejně jako v loňském roce probojoval Jihostroj České Budějovice a Kladno. Napínavé klání sledovalo po oba dny více než tisíc diváků v hledišti. Triumf v Českém poháru obhájil Jihostroj České Budějovice. VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 3:1 (25:15, 25:17, 23:25, 25:19). Zlaté a stříbrné medaile předávali starosta města Josef Viktora a místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr.

Finálový turnaj Českého poháru ve volejbalu mužů – FINAL FOUR 2020 spolupořádal s Českým volejbalovým svazem volejbalový oddíl TJ Sparta Kutná Hora. „Pro naše děti je turnaj příležitostí vidět, jak se hraje volejbal na té nejvyšší úrovni, tím pádem motivací do dalšího tréninku. Bylo to krásně vidět už po loňském turnaji, letos si to děti užily ještě víc, včetně mrňat z barevného volejbalu, takže celá akce splnila svůj účel. Doufám, že se líbila i divákům, kterým chci poděkovat, že opět přišli v tak hojném počtu a pomohli vytvořit výbornou atmosféru, a do budoucna snad něco podobného zase vymyslíme,“ řekl Vít Richter, trenér kutnohorských volejbalistů.

Více informací na https://www.facebook.com/UNIQAextraligamuzi/  a https://volejbalkh.cz/.

Monika Pravdová

Zavřít menu