SK Sršni Kutná Hora – HC Poděbrady 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Ve dvacátém kole krajské soutěže přivítali Sršni soupeře z Poděbrad. Do sestavy se Stanislavu Bednářovi vrátil obránce Chmelař, ovšem absence důležitých hráčů stále převládají. Matouš Jelínek pro plánovanou operaci opustil tým do konce sezóny, Čejka měl stopku na jedno utkání, Meloun je nemocný a Rudolfský po zlomenině ruky nastoupí až za dva týdny. Tento prestižní boj sousedů v tabulce chtěli Sršni vyhrát a přiblížit svůj tým k účasti v play – off. Poděbrady, které přijely v plné sestavě, chtěly totéž.

Od první buly se hrál rychlý atraktivní hokej. Hra se přelévala od brány k bráně bez zbytečného přerušování. Střelecká aktivita, stejně jako hra, byla vyrovnaná a nikomu se nedařilo otevřít skóre. Nejblíže k tomu měl v závěru třetiny Jiráň, jehož přesilovkovou střelu zastavila tyč poděbradské brány.

Druhá třetina patřila Sršňům. Poděbrady nabídly domácím přesilovku a ta přinesla první branku. Havelkovu střelu od modré tečoval před brankářem Málek a dostal svůj tým do vedení. Povzbuzení Sršni o minutu později udeřili podruhé. Jiří Tvrdík II. vybojoval za poděbradskou bránou puk a přihrávkou našel volného Sádla, který rychlou střelou navýšil vedení. V polovině utkání se Sršni prosadili potřetí. Po nahrávkách Siváčka a Havelky propálil Švejda od modré všechny bránící hráče i brankáře. Vstřelil jubilejní stou branku Sršňů v sezóně. S vývojem nespokojení hosté zabrali na maximum, zatlačili Sršně do defenzivy a David Jelínek v domácí bráně čaroval. Všechny střely do druhé sirény pochytal a ukázal, proč mají Sršni nejmenší počet inkasovaných gólů v soutěži.

Do třetí třetiny vstoupili Sršni s odhodláním svůj náskok nepromarnit. Po šesti minutách však přišlo vyloučení domácího hráče a následné nechtěné zranění poděbradského útočníka, kterého trefil holí do obličeje Vaněk. To pro Poděbrady přineslo dvojnásobnou přesilovku, kterou nevyužily, ovšem další faul jim nabídl stejnou výhodu. Napodruhé se již prosadily a snížily na 3:1. Druhou branku se hostujícím již nepodařilo vsítit a tak v závěru zkusili hru v šesti. Janu Tvrdíkovi se podařilo v útočném pásmu vybojovat nahozený puk, který nahrál Javůrkovi, aby mohl do prázdné brány potvrdit zasloužené vítězství Sršňů.

Další kolo odjíždějí Sršni odehrát v sobotu 4. února proti Tatranu Sedlčany.

Branky: Málek (Havelka, Javůrek), Sádlo (Jiří Tvrdík II.), Švejda (Havelka, Siváček), Javůrek (Jan Tvrdík) – Pácal (Dvořák, Malínský). Kutná Hora: D. Jelínek (Březina) –  Křeček, Chmelař, Švejda, Havelka, Marvan, Vaněk, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Siváček, Málek, Jiráň, Jan Tvrdík, Sádlo, Jiří Tvrdík II., Fišar, Šváb M., (Šváb L.) Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu