V desátém kole krajské soutěže mužů v ledním hokeji přivítali kutnohorští Sršni na svém ledě Tatran Sedlčany. Po vcelku smolné „fotbalové“ porážce z minulého kola byli domácí odhodláni zabojovat a naplno bodovat. Sestavu měl Stanislav Bednář silnou a nic neponechal náhodě.

.
SK Sršni Kutná Hora – TJ Tatran Sedlčany 11:3 (4:1, 5:2, 2:0)
Od první buly se hrál rychlý hokej a Sršni nastoupili na soupeře pěkně zostra. Již ve druhé minutě Jelínek zařídil Sršňům vedení. Hosté byli zatlačeni do defenzivy a Sršni pálili jednu střelu za druhou. Druhou branku přidal Rudolfský a o třetí se postaral Pácal. Sedlčanským hráčům se podařilo snížit tři minuty před koncem, ovšem třígólové vedení vrátil ještě do sirény Sršňům Charvát. Konečný poměr střel první třetiny hovoří jasně, byl 18/4.
Druhá třetina přinesla největší gólový příděl, ovšem v jejím úvodu se Sršni museli bránit v oslabení. Do soupeře domácí dál „bušili“ a jejich snaha přinesla ovoce v podobě dalšího navýšení skóre z hole Charváta. Hostům se sice podařilo snížit na 5:2, ovšem po závaru před jejich bránou se snad osmou dorážkou prosadil Jan Tvrdík. Sedlčanští pocítili zmar a po celkem „nevinné“ bitce dvou hráčů svou frustraci neunesli někteří hostující hráči. Jeden ze sudích byl sražen na led, druhý málem zasažen do hlavy nastřeleným pukem, hlavní počastován neslušnými výroky a střídačka Sršňů obscénními gesty. Výsledkem byla k prasknutí naplněná trestná lavice hostů, předčasná sprcha pro nejvíce horké hlavy a dlouhá početní výhoda pro Sršně. V té se prosadil po kombinaci Čejky a Pácala Rudolfský a o minutu později Meloun nabil Čejkovi na osmý gól. Po vyprázdnění trestné lavice hosté korigovali svou třetí brankou. Do sirény však ještě ujel obraně Charvát a završil svůj hattrick devátou brankou v sedlčanské síti.
Třetí třetina opět začala oslabením domácích, ovšem Hermann v bráně Sršňů soupeři již žádnou radost nedopřál. O vítězi bylo již rozhodnuto, Sršni drželi pevně otěže utkání a dohrávalo se celkem v klidu. Mezi hráči populární desátou branku vsítil Jelínek a konečný příděl branek uzavřel po kombinaci první formace Čejka.
Sršni tedy zaslouženě zvítězili, opět jsou v čele tabulky a budou se připravovat na další důležité utkání. V sobotu 5. prosince se pokusí obhájit vedení soutěže v Kralupech nad Vltavou.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů: Jelínek (Jan Tvrdík), Rudolfský (Pácal), Pácal (Rudolfský), Charvát (Sádlo), Charvát (Sádlo), Jan Tvrdík (Jiří Tvrdík I.), Rudolfský (Pácal, Čejka), Čejka (Meloun), Charvát (Krejza), Jelínek (Jiří Tvrdík I.), Čejka (Javůrek, Rudolfský)

Sestava: Hermann (Březina) – Čejka, Siváček, Švejda, Tvrdík II., Meloun, Krejza, Rudolfský, Pácal, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Charvát, Andrle, Sádlo. Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 6/6

Střely na bránu: 48/18
.

Zavřít menu