K poslednímu letošnímu utkání o krajské body odjeli kutnohorští hokejisté do Hořovic. Domácí tým byl odhodlán zabojovat a nedarovat Sršňům nic zadarmo. Kutnohorský tým byl naopak rozhodnut prodloužit vítěznou šňůru a odvézt všechny body. Stanislavu Bednářovi musela vystačit jen nekompletní sestava dvanácti hráčů v poli.

.
.

12. kolo KSM: HC Cvočkaři Hořovice – SK Sršni Kutná Hora 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

Od první buly se hrálo v maximálním nasazení obou týmů. Sršni měli více ze hry a v sedmé minutě otevřeli skóre z hole Jelínka, kterému nahrával s chutí hrající Jiří Tvrdík I. Domácí tým poté poskytl Sršňům první přesilovou hru. V ní Sádlo přesnou střelou od modré čáry navýšil vedení a dostal Sršně do pohody. Hořovičtí se vývojem nenechali zaskočit a dál zkoušeli pozornost Denise Hermanna. Kombinační hra Sršňů jim však dělala veliké starosti a těšila Stanislava Bednáře. Do první sirény se po ose Krejza, Jelínek a zakončující Rudolfský rozsvítila na tabuli trojka.
Ve druhé části byl obraz hry podobný. Bojovný, snaživý domácí tým a kombinačně šikovnější hosté. Přišly chvíle Jana Tvrdíka, který vytvářel pohledné kombinace před domácí bránou. Nejprve připravil branku pro Jelínka a o deset minut později sám skóroval po ukázkové spolupráci s Pipkem a bratrem Jirkou Tvrdíkem – 5:0.
Ve třetí části se domácí pokoušeli vstřelit alespoň jednu branku. Sršni si však dál vytvářeli dobré šance, ovšem spálili několik tutovek před odkrytou domácí bránou. Po dvou za sebou jdoucích faulech měli Hořovičtí skoro dvouminutovou výhodu pět na tři. Ke skórování měli velice blízko, ale štěstí jim nepřálo. Konečný výsledek tak stanovil na 6:0 Jiří Tvrdík I., který si vylákal domácího brankáře, nevystřelil, ale obkroužil bránu a zasunul puk u druhé tyče.
Sršni si tedy zaslouženě připsali tři body. Jelikož mají další soutěžní kolo volno těsně před vánoční přestávkou, zápas o krajské body je čeká až 11. 1. 2015. Rozjednáno je přátelské utkání těsně před koncem roku se soupeřem z krajské ligy. V případě dohody bude informace na klubovém webu.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů
: Jelínek (Tvrdík I., Siváček), Sádlo (Rudolfský, Jelínek), Rudolfský (Jelínek, Krejza), Jelínek (Tvrdík Jan), Tvrdík Jan (Pipek, Tvrdík I.), Tvrdík I. (Jelínek, Krejza)

Sestava:  Hermann (Kurka) – Vaněk, Švejda, Tvrdík II, Krejza, Šváb, Rudolfský, Sádlo, Pipek, Jan Tvrdík, Jelínek, Tvrdík I., Siváček,

Vyloučení: 7/10

 

.

Zavřít menu