Spartak Příbram – SK Sršni Kutná Hora 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

V posledním utkání první poloviny základní části krajské soutěže čekal Sršně v Příbrami známý soupeř Spartak. Stanislav Bednář měl problém se sestavou, neboť nemoci, zranění a pracovní povinnosti prakticky zdecimovaly obranu. Kádr doplnil dvěma juniory, i když juniorka současně hrála svůj zápas.

Utkání začalo v solidním tempu a díky lepšímu bruslení měli Sršni více ze hry. O otevření skóre se ukázkovým řešením situace dva na jednoho postaral Hynek se zakončujícím Siváčkem ve čtvrté minutě. V osmnácté minutě hráli Sršni ve čtyřech a dobrým napadáním Jiráň vybojoval kotouč v útočném pásmu, který nastřelil na teč Jelínkovi. Přesně trefený horní růžek branky nedal domácímu brankáři šanci na zákrok a Sršni navýšili vedení. Zápas se vyvíjel dobře a až spálená šance Jana Tvrdíka před prázdnou bránou pár vteřin do první sirény předznamenala budoucí potíže.

Ve druhé části se už Sršňům tak dobře nevedlo. Stále lépe bruslili, ovšem soupeř hrál dobře ve středním pásmu a čím dál více ohrožoval bránu Davida Jelínka. Projevovala se absence zkušených obránců. Těsně po polovině hrací doby se poprvé domácí prosadili a přesnou střelou snížili na 1:2. O odpověď se po nahrávce Jana Tvrdíka za dvě minuty postaral střelou od modré čáry junior Filip Málek svou první trefou v dresu mužů. To ještě nikdo nemohl vědět, že to byl vítězný gól. Sršni totiž spálili další šance a tak skóre 1:3 vydrželo až do druhé sirény.

Třetí třetina vypadala podobně jako konec druhé. Sršni se trápili v rozehrávce a pálili své šance. Stanislava Bednáře začalo od koučování bolet v krku a dvě minuty před koncem zdramatizoval domácí útočník závěr. Prodral se před Davida Jelínka a se štěstím snížil na 2:3. Poslední vteřiny utkání Sršni již zvládli a zvítězili za tři body. Jediný se z výhry nemohl radovat Matouš Jelínek, který půl minuty před koncem schytal tvrdou střelu domácího obránce přímo do nejcitlivějších míst, tak doufejme, že bude v pořádku.

Po polovině základní části soutěže jsou Sršni se ziskem 32 bodů v čele tabulky, v těsném závěsu následují Neratovice a Poděbrady se 30 body a nováček z Čáslavi, který celou první polovinu odehrál na ledě soupeřů, s 28 body. Zdá se, že právě tato čtveřice míří do play-off, ze kterého vzejde celkový vítěz a postupující do vyšší soutěž. Čáslav požádala o odložení očekávaného domácího utkání se Sršni a tak se tuto neděli hrát nebude, neboť otevření zbrusu nového zimního stadionu v Čáslavi se o týden zpozdí. Je proto dohodnut náhradní termín až na pátek 13. 1. 2017 a Sršni mají neplánované volno. Pokračovat tedy budou na domácím ledě v neděli 11. prosince s dalším kvalitním soupeřem. Přivítají od 17:30 Buldoky Neratovice.

Branky Sršňů: Siváček (Hynek), Jelínek (Jiráň), Málek (Jan Tvrdík)

Sršni: D. Jelínek (Březina) –  Chmelař, Havelka, Tvrdík Jiří II., Málek, Rudolfský, Javůrek, Tvrdík Jiří I., Jelínek M., Tvrdík Jan, Jiráň, Siváček, Hynek, Fišar. Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček              

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu