Parádními výkony a hlavně výsledky se v sobotu v domácím prostředí prezentoval tým starších žáků oddílu házené kutnohorské Sparty když si připsal i cenný „skalp“ lídra soutěže, pražské Dukly 6. Házenkářské naděje tak připravili suverénovi soutěže a jednomu z nejlepších týmů kategorie v republice první porážku v této sezóně v mistrovských utkáních!

.
V sobotu 10. května měl na programu tým starších žáků SPARTY Kutná Hora třetí jarní mistrovský turnaj SPOLEČNÉHO PŘEBORU – elitní skupiny „A“ a tentokrát se představil v domácím prostředí. Na svém venkovním hřišti v Tyršově ulici na Žižkově ho čekala čtveřice silných soupeřů – postupně SOKOL Úvaly, DUKLA Praha 6, TJ Chodov JM a HK Město Lovosice. Volno měla tentokrát DUKLA Praha 4. Jasným favoritem sobotního turnaje i celé soutěže je DUKLA 6, o pořadí na dalších místech rozhoduje většinou aktuální forma. Starší žáci SPARTYrozehráli jarní část velmi slibně, v 1.kole skončili třetí /prohra s Úvaly a Duklou 6/, ve 2.kole dokonce druzí /prohra pouze s Duklou 6/. A podobné umístění chtěli zopakovat i v sobotním domácím turnaji. A to se jim podařilo naplnit po velmi dobrých a bojovných výkonech úplně maximálně!
Ve všech čtyřech sobotních utkáních totiž dokázali zvítězit a mohli se radovat nejenom z turnajového prvenství, ale hlavně z toho, že připravili suverénu soutěže a jednomu z nejlepších týmů této věkové kategorie v republice – DUKLE Praha 6 první porážku v této sezóně v mistrovských utkáních. Dukla 6 totiž odehrála do sobotního utkání s Kutnou Horou 29 utkání a ve všech zvítězila /další 2 porážky z 23 utkání si Dukla 6 připsala v letošní Žákovské lize, kde si s přehledem vybojovala postup do závěrečného finálového turnaje/.
Ale postupně – v prvním sobotním utkání starší žáci SPARTY porazili o 6 branek nebezpečné Úvaly, ve druhém utkání porazili o 2 branky DUKLU 6, když šest minut před koncem ještě prohrávali o 2 branky. V závěru však měli několikrát i štěstí a 4 brankami v řadě otočili vývoj utkání – paráda !!! Ve třetím utkání potom bez větších problémů porazili vysoko o 16 branek pražský Chodov a v závěrečném utkání si také poradili bezpečně s Lovosicemi, které porazili o 9 branek. Spolehlivě zachytali v domácím turnaji oba brankáři – Kotěšovec i Ginter, velmi dobře pracovala před nimi celá obrana /nejnižší počet obdržených branek/. Střelecky se nejvýrazněji prosazoval Procházka, autor 32 branek. Ale pochvalu za výborné výkony a hlavně dosažené výsledky zaslouží celý 12-ti členný kádr starších žáků SPARTY, který se v domácím prostředí takto skvěle prezentoval. Ještě jednou bravo, bravo, bravo !!!

Veškeré statistiky a další fotografie najdete na webových stránkách oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu