Trenéři atletického oddílu SKP Olympia Kutná Hora plně využili listopadovou nabídku Českého atletického svazu a zúčastnili se jak školení trenérů atletických přípravek v Praze, tak i odborného semináře v Nymburce.

.
.
„Nejprve jsme se v neděli 22. listopadu 2015 vydali do Prahy, kde se téměř všichni naši trenéři zúčastnili školení trenérů atletických přípravek. Výsledkem je, že v současné době máme 12 kvalifikovaných trenérů pro vedení tréninkového procesu dětí a mládeže. Hned následující víkend 28. – 29. listopadu 2015 pak byla naše šestičlenná kutnohorská skupina nejpočetnější výpravou na semináři ATLETÍME SE ZVÍŘÁTKY v Nymburce,“ přiblížil obě akce Tomáš Kaprálek, místopředseda atletického oddílu.
Trenéři si pochvalovali především účast na semináři ve Sportovním centru Nymburk. Skvěle připravená dvoudenní akce přinesla v nabitém programu spoustu tipů a námětů pro trénink dětí v atletických přípravkách. „Asi největším přínosem pro nás byl rozsáhlý zásobník pohybových her a soutěží, se kterým nás po oba dny seznamoval Ferdinand Mazal, vysokoškolský pedagog a autor mnoha odborných publikací. Ukázal nám spoustu novinek, které jsme neznali a které v nejbližší době určitě vyzkoušíme i v rámci naší tréninkové skupiny,“ zhodnotila nymburský seminář Hana Wiesnerová, trenérka mladší přípravky. „Závěr semináře byl jasný – pracujme s dětmi především prostřednictvím her a soutěží. Dosáhneme minimálně stejného cíle jako při využití klasických cvičení, ale děti to bude podstatně více bavit,“ doplnil Jiří Němeček, trenér starší přípravky.

(tz)

.

Zavřít menu